Slik blir 17. mai-været

Russen kan vente seg en fuktig kveld natt til 17. mai. Men på nasjonaldagen bedrer været seg.

FUKTIG FOR RUSSEN: Årets russ må basere seg på en fuktig natt til 17.mai, på flere måter enn en. 

nyheter

I forrige uke så det ut til at vi hadde en fuktig 17. mai i vente, med regn og lave temperaturer. De lave temperaturene holder seg nede, men nå ser det ut til at vi mest sannsynlig slipper regnjakke over bunaden.

– Det kan bli litt regn først på dagen på 17. mai, men det går over. Likevel blir det forholdsvis kjølig på grunn av en kaldluft og ikke noe mer enn cirka ti varmegrader. I tillegg blir det en sør-vestlig frisk bris ute ved kysten tidlig på dagen, sier vakthavende meteorolog Ola Mellem ved Vervarslinga for Nord-Norge.

Kjip natt for russen

16. mai er for mange russ den siste store «festedagen», da er det meldt en del regn.

LES OGSÅ: – Det eneste som er bra med denne sangen er at jeg aldri trenger å høre den igjen

– Verst blir det natt til 17. Da blir det en del regn på kvelden som fortsetter gjennom natten. Det er dette regnet som bidrar til å gjøre det kjøligere på nasjonaldagen, sier Mellem.

Regn på tirsdag

Mandag er det som de fleste sikkert har fått med seg sol, varmt og nesten 20 grader. Nyt det mens du kan, for på tirsdag endres det.

– Det er mulighet for regn første del av dagen, men så blir det opphold og stort sett pent vær igjen. Det blir likevel lavere temperaturer fremover, til sammenligning med den varme mandagen, sier Mellem.

Varmere pinse

Førstkommende helg er det pinse. Da ser det ut til å bli penere vær.

– Lørdag blir været noe bedre og temperaturene begynner å stige igjen, sier Mellem.