Frp anklager venstresiden for å spre frykt i luftambulansesaken

– Dette er ikke å spille på frykt, det er reell frykt, svarer Aps Cecilie Myrseth, som ber Frp-politikeren sette seg inn i saken før han uttaler seg.

KRITISK: Bård Hoksrud refser opposisjonen. Foto: Erlend Aas / Scanpix 

nyheter

Bård Hoksrud er helsepolitisk talsperson i Frp. Han var ikke imponert over hvordan opposisjonen på Stortinget har håndtert sin rolle i luftambulansekrisen.

– Jeg opplever at det er krefter som virkelig bidrar til ytterligere krisemaksimering og å avspore debatten ved å snakke om å opprette en egen luftambulansetjeneste i statlig regi, eller å reversere avtalen med den nye operatøren som ikke overtar før om 14 måneder. Å gjøre dem til syndebukk er ikke akseptabelt. Det er dagens operatør som har ansvar for å levere tjenesten, ikke den nye operatøren.

Hoksrud understreker nødvendigheten av god beredskap i luftambulansetjenesten, og hvor nødvendig tjenesten er i Nord-Norge.

– Skal føle seg trygge

Frp-politikeren ble beroliget av Helse Nords tiltak og helseministerens redegjørelse til Stortinget tirsdag.

– Enkelte partier i denne salen er opptatt av å skape frykt og usikkerhet. Vi mener det er viktigere å finne virkelige løsninger som skaper trygghet for innbyggerne. Vi vil ha på plass beredskap så raskt som mulig for å sikre at pasienter og innbyggere i Nord-Norge skal være trygge, sa Hoksrud.

Reagerer på uttalelsene

Aps Cecilie Myrseth fra Troms sier til iTromsø at hun reagerte kraftig på Hoksruds uttalelser.

– Det er veldig spesielt å komme med sånne uttalelser all den tid han sitter i regjering som ikke har noen ordentlige svar på hvordan man skal løse konflikten, sier hun.

Hun mener opposisjonen tar opp en viktig sak på vegne av landsdelen og pasientene.

– Dette er ikke å spille på frykt, det er reell frykt. For nå advarer leger om at liv kan gå tapt når som helst, ettersom krisen er så prekær. Her burde Hoksrud sette seg inn i saken før han går til angrep, med billige sleivspark, mot dem som faktisk har satt seg inn i saken på vegne av en hel landsdel, sier Myrseth.

«Skandalisert avtale»

Også Senterpartiets Kjersti Toppe gikk i strupen på regjeringa.

– Det er opplagt at den skandaløse avtalen bør annulleres. Det vil koste å annullere en avtale. Men det vil også koste å la være. Ødelagte liv har også en verdi, og statsrådens redegjørelse til Stortinget var ikke betryggende, sier hun.