Her er resultatet av folkeavstemmingen i Finnmark

87 prosent av finnmarkinger stemte nei til sammenslåing med Troms.

Leder: Ragnhild Vassvik leder Finnmarksdelegasjonen i forhandlingene. Her sammen med Ap-politiker Geir Ove Bakken fra Finnmark.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Fylkesordfører Ragnhild Vassvik (Ap) ga uttrykk for at hun var skuffet over at opposisjonspartier og regjeringspartier har snakket ned folkeavstemningen. Hun presenterte i dag resultatet av folkeavstemmingen i Finnmark fylkeskommune, det ble streamet live på fylkeskommunens nettside.

- Dagens finnmarkinger er ikke redd for å tale makta midt i mot når de er uenige. De har de vist i denne historiske folkeavstemmingen, sa hun.

- Finnmark har sagt et massivt og rungende nei til sammenslåing med Troms.

 

Rundt 35.000 finnmarkinger har avgitt sin stemme. I underkant av 30.000 av stemmene var elektroniske, mens i overkant av 5.000 stemmer var papirstemmer. Ifølge Vassvik overgår deltakelse normalt oppmøte ved avstemminger om sammenslåinger.

Vassvik vil overlevere resultatet av avstemmingen til statsminister Erna Solberg (H).

Den endelige godkjenninga av valgresultatet skjer på fylkesvalgstyrets møte fredag 25. mai, opplyser Finnmark fylkeskommune på sine nettsider.

- Det eneste finnmarkinger ønsker er å bli styrt av finnmarkinger. Nå har finnmarkingene fått sagt sitt, sa hun avslutningsvis da tallene ble presentert.

Den mest positive kommunen til sammenslåing var Alta, der stemte 32 prosent ja til sammenslåing. Like etter var Kautokeino, der 19,8 prosent stemte ja til sammenslåing.

Oppslutningen til avstemmingen var 58 prosent, det er høyere enn de siste 8 fylkestingsvalg. Dersom alle som ikke avga sin stemme hadde stemt ja til sammenslåing, ville likevel nei-siden fått flertall.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter