17. mai:

Her kan du ikke kjøre bil 17. mai

Sikkerhetshensyn sørger for at fire nye steder sperres for trafikk

Slik har kommunen, i samråd med politiet, valgt å sperre krysset Storgata/Fiskegata 17. mai.  Foto: Daniel Lilleeng

nyheter

Det beste rådet om du skal til og fra sentrum 17. mai, er å benytte seg av kollektivtilbudet, men om du likevel må ta bilen bør du følge godt med på skiltingen. 

Allerede natt til 17. mai settes det nemlig ut flere sperringer, midlertidige skilt mens andre skilt dekkes over. Dette gjelder også flere parkeringsplasser i sentrumsområdet.

– Ingen konkret terrortrussel

Både politiet og PST opplyser at det ikke foreligger noen konkrete trusler opp mot årets 17. mai-feiring ifølge Aftenposten, men flere byer i Norge har valgt å sperre av gater ved hjelp av blant annet store kjøretøy.

– Alle politidistrikt har forhøyet beredskap på 17. mai. Det er politimesterne i det aktuelle politidistriktet som er ansvarlig for å vurdere lokal beredskap og eventuell iverksetting av tiltak, sier seksjonssjef Jørn Schjelderup i Politidirektoratet til NTB.

Fire nye steder sperres i Tromsø

I år vil det også settes ut sperringer i form av Jersey-steiner, sperreplaner og tunge kjøretøy på flere steder enn tidligere som et ekstra sikkerhetstiltak.

Disse sperringene vil settes ut natt til 17. mai og fjernes etter 18.00 på nasjonaldagen:

Her er noen av hovedendringene i sentrum skiltmessig.  Foto: Tromsø kommune

Sperringene gjelder:

  • Skolegata oppkjørsel til Gyllenborghallen
  • Amtmannsgate stenges ned mot Vestregata
  • Parkeringsplassen sør for Fokuskvartalet stenges opp mot Vestregata
  • Krysset Nordre Tollbodgate/Storgata sperres
  • Krysset Vestregata/Fredrik Langesgata sperres
  • Krysset Fiskegata/Storgata sperres
  • Krysset Jens Olsens gate/Strandvegen sperres

Andre konkrete endringer:

Enveiskjøringen i Strandgata vil mellom klokka 07.00-18.00 oppheves for buss og taxi.

Skolegata enveikjøres mot sør fra Rådhusgata sør, og stenges fysisk rett sør for Rådhusgata nord.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter