Svensk flyselskap konkurs. Det rammer Tromsø-rute.

Det svenske flyselskapet NextJet er konkurs, og alle flyginger kanselleres.
nyheter

NextJets flyginger ble innstilt fra og med onsdag klokken 13. Passasjerer som har booket reiser med selskapet, oppfordres til å kontakte reisebyrå for mer informasjon.

Dette melder E24.

NextJet driver regionale flyvninger internt i Sverige, men har også avganger til Norge. Blant disse finner man flyvningen mellom Tromsø, Luleå og Oulu, hvor NextJet fungerer som operatør for Artic Airlink som går mellom de to byene.

I dag skulle det gå et fly fra Tromsø til Oulu kl. 14.05. Flyvningen er nå innstilt.

- Det er dypt beklagelig at styret har blitt tvunget til å ta denne beslutningen. Spesielt for våre passasjerer som rammes av dette og får vårt personal, våre leverandører og samarbeidspartnere, sier Magnus Ivarsson, administrerende direktør i Nextjet, skriver E24.

Arctic Airlink eies av Oulu kommune, Norbottens len, Troms Fylkeskommune og Norbottens handelskammer.

- Foreløpig status for vår del er at vi som alle andre tar konkursen til etterretning og at det er svært beklagelig. Ruta Tromsø-Oulu-Luleå har siste halve året hatt en ganske positiv utvikling med et belegg på nærmer 50%. Det har vært jobbet godt for å få turoperatører til å benytte ruta, blandt annet har et kinesisk reiseselskap benytter ruta og skulle benytte ruta framover, skriver Ivar B. Prestbakmo fylkesråd for samferdsel og miljø i en e-post til iTromsø.

- Hva som skjer videre er foreløpig uklart, både ifht selve ruta og verdien av det arbeidet som er gjordt ifht turoperatører. Men vi har naturlig nok dialog gjennom Arctic Link AB, skriver Prestbakmo.