Svensk flyselskap konkurs. Det rammer Tromsø-rute.

Det svenske flyselskapet NextJet er konkurs, og alle flyginger kanselleres.
nyheter

NextJets flyginger ble innstilt fra og med onsdag klokken 13. Passasjerer som har booket reiser med selskapet, oppfordres til å kontakte reisebyrå for mer informasjon.

Dette melder E24.

NextJet driver regionale flyvninger internt i Sverige, men har også avganger til Norge. Blant disse finner man flyvningen mellom Tromsø, Luleå og Oulu, hvor NextJet fungerer som operatør for Artic Airlink som går mellom de to byene.

I dag skulle det gå et fly fra Tromsø til Oulu kl. 14.05. Flyvningen er nå innstilt.

- Det er dypt beklagelig at styret har blitt tvunget til å ta denne beslutningen. Spesielt for våre passasjerer som rammes av dette og får vårt personal, våre leverandører og samarbeidspartnere, sier Magnus Ivarsson, administrerende direktør i Nextjet, skriver E24.

Arctic Airlink eies av Oulu kommune, Norbottens len, Troms Fylkeskommune og Norbottens handelskammer.

- Foreløpig status for vår del er at vi som alle andre tar konkursen til etterretning og at det er svært beklagelig. Ruta Tromsø-Oulu-Luleå har siste halve året hatt en ganske positiv utvikling med et belegg på nærmer 50%. Det har vært jobbet godt for å få turoperatører til å benytte ruta, blandt annet har et kinesisk reiseselskap benytter ruta og skulle benytte ruta framover, skriver Ivar B. Prestbakmo fylkesråd for samferdsel og miljø i en e-post til iTromsø.

- Hva som skjer videre er foreløpig uklart, både ifht selve ruta og verdien av det arbeidet som er gjordt ifht turoperatører. Men vi har naturlig nok dialog gjennom Arctic Link AB, skriver Prestbakmo.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter