Her ankommer forskningsfartøy til 1,5 milliarder kroner Tromsø for første gang

Forskningsfartøyet med en prislapp på 1,5 milliarder legger for første gang til kai i sin hjemmehavn.
nyheter

iTromsø har vært i kontakt med skipets kaptein, Johnny P. Hansen, som bekrefter at det 100 meter lange skipet etter planen ankommer Tromsø mandag formiddag.

– Vi blir liggende i havn i Tromsø fram til tirsdag neste uke, sier Hansen.

FF «Kronprins Haakon», som eies av Norsk Polarinstitutt og driftes av Havforskningsinstituttet, legger så kursen nordover for istesting.

– Istestingen skal foregå på nordsiden av Svalbard, og «Kronprins Haakon» vil returnere til Tromsø etter to uker, sier Øystein Mikelborg. Han er seksjonsleder for teknisk støtte ved Norsk Polarinstitutt, og skal være toktleder under istestingen.

– Den kommende uka skal vi laste om bord en del utstyr som skal brukes under istestingen. Når vi returnerer to uker senere skal annet forskerutstyr testes i båten, forklarer Mikelborg.

Her ankommer forskningsskipet «Kronprins Haakon» Tromsø første gang. Det passerer her under Sandnessundbrua mandag morgen.  Foto: iTromsø-tipser

 

Seksjonslederen bekrefter at forskningsskipet skal være operativt i august, men har ikke noen dato for dåpen av fartøyet. FF «Kronprins Haakon» skulle etter planen døpes i sin hjemmehavn Tromsø i mars som var, men var ikke ferdigstilt i tide.

– Det jobbes med dåpen, men det skjer nok ikke før utpå høsten, sier Mikelborg.