En semitrailer kjørte tirsdag morgen inn i den eldste delen av Langnestunnelen med utgang i Vestregata, fra vest. Den var imidlertid for høy for å passere gjennom den delen av tunnelen, og måtte rygge ut.

– Det står et varselskilt om at maks høyde er 2.30 meter i rundkjøringa inne i tunnelen, men det er mange biler som er høyere enn det som kjører inn, sier Tor Arne Andreassen i Bydrift til iTromsø.

Automatisk alarm

De siste månedene har Tromsø kommune forbedret skiltingen og satt opp en automatisk høydemåler i tunnelen. Når en bil som er høyere enn de tillatte 2.30 metrene kjører inn, går det en alarm hos kommunen, og røde varsellys slås på.

– Det er masse røde blink som indikerer stopp i tunnelen, med skilt som sier «Stopp for rødt lys, tunnelen er stengt». Det blinker rødt i alle himmelretninger, men folk respekterer det ikke, og kjører fortsatt inn, sier Andreassen.

100 biler kjørte på rødt lys

Han dro selv til tunnelen etter at han mottok varselet, og bevitnet kaoset. For når semitraileren hadde satt seg fast, var eneste vei tilbake å rygge ut - rett mot trafikken.

– Jeg sto selv inne i tunnelen og så ei kø av biler som kjørte forbi de blinkende lysene, sier Andreassen, som varslet politiet.

Operasjonsleder Morten Augensen bekrefter at politiet sendte ut en patrulje for å hjelpe semitraileren som hadde satt seg fast.

– Det var omtrent 100 biler som trosset lyset, så det ble en stor opphoping av biler, sier han.

Andreassen påpeker at dette er et kjempeproblem, og at det skjer veldig ofte.