Kvinne dømt for tyveri av graveringssett og sokker

En Tromsø-kvinne i 30-årene er dømt til bot for flere forhold.
nyheter

Hun er dømt for å ha vært passasjer i en stjålet bil, som i juli 2016 ble stjålet fra en garasje på Stakkevollvegen, før den to dager senere ble funnet på parkeringsplassen utenfor Rema 1000 på Strandveien.

Området utenfor butikken er videoovervåket, og ved gjennomgang av opptakene kunne man se kvinnen og to andre personer komme kjørende i bilen. Kvinnen var passasjer i bilen, og én av de andre personene var kvinnens tidligere samboer. Også det å være passasjer i en stjålet bil rammes av heleribestemmelsen i straffeloven, ifølge domspapirene.

Hun er også dømt for å ha brutt seg inn i en bil som sto parkert i et garasjeanlegg, sammen med sin tidligere samboer. Et vitne tok paret på fersk gjerning, og varslet politiet som så pågrep tiltalte.

I februar i fjor stjal kvinnen to par sokker og et slipe- og graveringssett fra Jula. Hun ble stanset av en vekter like etter at hun hadde forlatt butikken. Straffeskylden regnes imidlertid som liten på grunn av den lave verdien på varene. Et par måneder senere stjal kvinnen treningstopper og en treningstights fra Coop Obs. Også denne gangen ble hun stanset av en vekter like etter hun hadde forlatt butikken.

Ved ett tilfelle skal hun ha oppbevart en tablett rivotril, som inneholdt det narkotiske virkestoffet klonazepam.

Kvinnen fikk opprinnelig en bot på 10.000 kroner for forholdene, men vedtok ikke denne. Saken ble derfor oversendt retten. Hun møtte ikke. Kvinnen ble der dømt til en bot på 6.000 kroner.

Hun er også tidligere domfelt for vinnings- og narkotikakriminalitet.