Høyest rombelegg de fire første månedene:

Tromsø-hotellene i landstoppen – igjen

Men april-tallene er adskillig lavere enn de første tre månedene i året.

Tromsø-hotellene, her representert ved the Edge, er i landstoppen når det kommer til andel fulle hotellrom - igjen.   Foto: Tor Farstad

nyheter

Den korte oppsummeringen av Tromsø-hotellene så langt i 2018 er: Dyreste hotellrom - best rombelegg - høyeste losjiinntekt per disponible rom. Det kvalifiserer til topplassering på alle punkter, målt mot de andre ti største byene i landet.

Samlet i årets fire første måneder oppnådde hotellene i Tromsø en rompris på 1.071 kroner - noe som plasserer romprisene helt i landstoppen.

Det opplyser Peter Wiederstrøm, som er hotellanalytiker og rådgiver i Wiederstrøm Hotel Consulting, i en epost.

Hotellanalytiker Peter Wiederstrøm.  Foto: Innsendt

 

Høyest andel fulle rom

Rombelegget var på 75,8 prosent. For april alene var belegget adskillig lavere, på 54,6 prosent.

– En kontrastfull måned på hotellstatistikken for Tromsø. April, som avsluttet et knallsterkt første tertial, ble svak isolert sett, sier Wiederstrøm.

Høyest i landet i april var Bodø, med 67,9 prosent, tett fulgt av Oslo, Gardermoen og Trondheim. Nederst på lista finner vi Lillehammer, med 45,2 prosent.

– Mye på gang

Det er naturlig nok vinterturismen i landets første måneder som sikrer de høye tallene. For sammen med Tromsø, kan også Bodø vise til gode tall.

– Det har som ventet roet seg etter nok en super vinter med nordlysturisme. Men Nord-Norge er likevel med på å prege april gjennom Bodøs tall, sier Wiederstrøm.

Konsulentselskapet bistår i nye hotellprosjekter, og merker stor pågang i nord.

– Det er mange ting på gang, både sentralt i Tromsø, og ute i distriktene. Det er alltid plass til de rette hotellkonseptene, men man må gjøre grundige forundersøkelser, sier Wiederstrøm.