Det skriver politiet i en pressemelding fredag ettermiddag.

«Identitet er bekreftet etter DNA-analyse. Det var Edgar Leonhard Hansen, savnet etter forliset av sjarken Kristine, som ble funnet søndag 13. mai 2018», heter det i pressemeldingen.

Pårørende er varslet.

Det var rundt klokken tre natt til 18. juli 2016 at sjarken «Kristine» havarerte ved Maursund på Skjervøy. Om bord var skipper Edgar Leonhard Hansen (52). Han har vært savnet siden. Kvelden før forliset var en annen båt i kontakt med Hansen, da han hadde gått på grunn.

HEVET: Mandag 14. mai, nesten to år etter at den sank, ble sjarken hevet av Finnsnes Dykk & Anleggsservice fra mellom 20 til 30 meters dyp ved Maursund på Skjervøy.

De meldte fra til Hovedredningssentralen om at det var grunn til bekymring rundt skipperens tilstand, men verken de eller politi rykket ut da han var hjulpet av grunn. Det ble først gjort da nødpeileren ble utløst, men da var det allerede for sent.

Sjarken ble liggende på mellom 20 til 30 meters dyp ikke langt fra land, men fordi det ble konkludert med at Hansen ikke var på jobb da sjarken sank, mente Statens Havarikommisjon at saken ikke var undersøkelsespliktig.

Det var først 13. mai i år, da Finnsnes Dykk & Anleggsservice på privat initiativ valgte å heve vraket, at en død person ble funnet ved sjarken.

Fredag bekrefter politiet at det var Hansen som ble funnet på havbunnen.

Torsdag skrev iTromsø at politiet fremdeles ventet på svar fra Oslo universitetssykehus vedrørende identifisering av avdøde.

To dager etter at Hansens sjark ble funnet snakket iTromsø med de etterlatte, som uttrykte stor misnøye med politiets arbeid. De mener at ingen hjalp faren da han trengte hjelp, og stilte spørsmål om hvorfor ingen rykket ut da Hovedredningssentralen fikk inn bekymringsmelding kvelden før faren havarerte.

Datteren Kristine Vinje, som sjarken også er oppkalt etter, sa til avisen torsdag at hun ønsker å se bilde av sin avdøde far. De etterlatte er også tilbudt av politiet å få gå gjennom all dokumentasjon i saken, samt se bilder av avdøde og de klærne som ble funnet i vraket.