Kunst-Karlsson anmelder været: – Jeg teller ned dagene til jeg ikke lenger skal bo i dette ishelvetet

Karl Karlsson, politimann, «kunstkritiker» og «kunstner», har fått nok av at søringene stjeler godværet.

APPLAUDERER: Politimann og «kunstkritiker» Karl Karlsson applauderer tromsøværinger som ikke flytter sørover. 

nyheter

En godt kjent «kunstkritiker» i Tromsø, Karl Karlsson, har igjen tatt på seg anmelderhatten.  Nå er det været som får gjennomgå. Som de aller fleste tromsøværinger er han over gjennomsnittet opptatt av meteorologiske forhold, og at et høytrykk sørpå blokkerer for sommerværet i nord finner han seg ikke i.

– Jeg teller ned dagene til jeg ikke lenger skal bo i dette ishelvetet, sier han til iTromsø.

Flytter om tre år

Om tre år forlater han byen og setter kursen mot Sør-Sverige.

– Det er 35 lønninger, rundt 1.000 dager og litt til, til jeg pensjonerer meg. Jeg er opprinnelig svensk, så da blir det varmere breddegrader med et levelig klima.

– Hva synes du om maiværet så langt?

– Vær er vær. Det er bare å gi ros til dem som orker å bli boende her. Syv grader og horisontalt regn er jeg ferdig med.

36 år er nok

Mange husker nok Karlsson, som er tillitsvalgt og lokallagsleder for Politiets Fellesforbund, da han rettet krass kritikk mot kunsten på det nye politihuset, og mente at han kunne laget slike bilder selv, hjemme i sin egen garasje.

Kurant utfordret ham til å lage en egen utstilling. Og som sagt, så gjort. Han åpnet sin egen kunstutstilling våren 2016, og sørget for besøksrekord på Kurant.

– Det er ingenting som kan få deg til å bli boende i Tromsø?

– Nei. Det er absolutt ingen tvil om at jeg vil flytte. Jeg har bodd her i 36 år nå, og det holder.