Det er kongstanken bak arrangementet «Messen for de store anledningene» som skal arrangeres 1. september.

– På messa vil et 30-tall utstillere vise fram det de kan tilby tromsøværingene, forteller Martine Sørensen på Radisson Blu – der messa vil bli avholdt.

Arrangørene håper at hele spekteret av det man trenger til festen vil være representert – alt fra mat og drikke, klær og smykker til styling og «strigling» av festdeltakerne.

Andre utstillere vil være gaveforhandlere, kjøkkenutstyr, blomster, utleiere av festlokaler og sågar kirker og livssynsorganisasjoner.

Bedre enn brudeshow

– Det vil bli veldig OK å samle alle på denne måten, og ikke bare kjøre eksempelvis brudeshow, sier Heidi Wright, en av utstillerne.

Hun vil delta med brudekjoler og forskjellige bryllupstilbehør.

– De vordende brudene pleier å trenge god tid for å planlegge, og nå får de mulighet til å få inspirasjon til alle deler av bryllupet, forklarer hun.

Lærer å samarbeide

Cathrine Carlyle fra Kjøkkensjefen har også tung erfaring fra festarrangementer.

Ifølge henne leverer selskapet mat til alt fra barnedåp til begravelser – med hele spekteret der imellom.

– Når vi samler alle tilbydere til en felles messe, er det veldig positivt ikke bare for besøkerne. Vi utstillere lærer også hverandre å kjenne, og vi kan etablere samarbeid, påepeker hun.

En rekke arrangementer

Carina Hansen, eventementsansvarlig i iTromsø, sier at det vil være en rekke aktiviteter som vil pågå parallelt med utstillingen.

– Vi kommer til å kjøre opplegg i såkalte aktivitetsrom med alt fra mat- og vinsmaking, frisører, dansekurs, dekking av bord til bretting av servietter. Det vil være et veldig bredt tilbud, sier hun.

Espen Rørnes, mikrobrygger fra Mack, forteller at bryggeriet vil delta på to fronter på messa.

– Vi vil dels være utstiller der vi viser fram våre alkoholfrie produkter – dels vil vi holde kurs i hvilke øl som passer til forskjellig mat, forklarer han.