Han blir ny næringssjef i Troms

Fylkesrådet har ansatt siviløkonom Nils Arne Johnsen som ny næringssjef i fylkeskommunen.

NY SJEF: Nils Arne Johnsen er ansatt som ny næringssjef i Troms. Arkivfoto: LARS MARIUS MATRE 

nyheter

Nils Arne Johnsen er utdannet ved Norges Handelshøyskole, og har de siste ni åra jobbet som regiondirektør i konsulentselskapet Rambøll, opplyser Troms fylkeskommune i en pressemelding. Før dette arbeidet han 17 år i Statens vegvesen, blant annet som distriktsveisjef.

– Med Nils Arne Johnsen har Troms fått en meget erfaren og kompetent næringssjef, som jeg ser fram til å samarbeide med. Han har over år bygget seg opp kunnskap om behov og bevegelser innenfor næringsutvikling i det urbane arktiske. Jeg er glad for at han nå skal bidra aktivt inn i fylkeskommunens samfunnsutviklerrolle, sier fylkesråd for kultur og næring i Troms, Sigrid Ina Simonsen (Ap), i pressemeldingen.

Johnsen sier han ser fram til i samfunnsutviklerrollen som fylkeskommunen har «i pendelen mellom privat og offentlig sektor».

– Jeg har jobbet med samfunns- og næringsutvikling i hele mitt yrkesliv, og særlig innenfor privat sektor de siste årene. I prosjekter og møter med arktisk næringsliv både i Norge og internasjonalt, har jeg erfart det store potensial som finnes for nordnorske varer, tjenester, opplevelser og kompetanse. Samt hvor mange dyktige aktører det er som hver dag skaper verdier, og som ønsker å utvikle seg. Denne utviklingen ønsker jeg fortsatt å bidra til som næringssjef i Troms, sier han i pressemeldingen.