Lager VM-fest for 500 hver dag i tomgodslageret

Gjengen bak det nye utestedet Storgata Camping skal arrangere en VM-fest Tromsø aldri har sett maken til.

FOTBALLFEST: Runar Eggesvik (i midten) vil lage en VM-fest Tromsø aldri har sett maken til i Macks gamle tomgodslager, hvor han åpner uteplass sammen med sine kolleger Morten Usterud og Lars Hvidsten i august. Foto: Ronald Johansen 

nyheter

Stedet er Macks gamle tomgodslager i sørbyen, som nå innredes for fotballfest samtlige dager under sommerens fotball-VM. Her skal tromsøværingene få sett VM-kampene med både annen underholdning samt aktiviteter attåt.

– FIFAs strategi er å samle folk og familier til fotballfest og lek. Vi ønsker å gjøre noe slikt – men ekstra gøy – i Tromsø, sier Runar Eggesvik i arrangørfirmaet Trøbbelskyter AS.

Quiz, humor og «fotballbiljard»

LEK: «Fotballbiljard» er en av aktivitene under VM-festene i sommer. 

Arrangørene skal samarbeid fotballmagasinet Josimar og iTromsø om innholdet før, under og etter VM-kampene.

– Vi er jo selv folk som elsker fotball, og hele poenget er at dette skal være den best mulige kampopplevelsen. Det blir blant annet quiz, litt humor og fotballbiljard, sier Eggesvik.

– Fotballbiljard?

– Ja, det bli fotballbiljardbaner på 8 ganger 5 meter, der man kan spille en mot en eller to mot to – akkurat som i vanlig biljard, hehe. Vi så dette på YouTube, og har bestilt banene fra utlandet.

Lokale idrettslag og lokalt øl

Runar Eggesvik i Trøbbelskyter AS har 500 sitteplasser til fotballinteresserte tromsøværinger under VM-arrangementene. Foto: Privat 

Det enorme lokalet vil ha 500 sitteplasser under VK-kampene, med mulighet for å forhåndsreservere bord på Facebook.

– Vi «gønner på» med den største skjermen vi har fått tak i – på 6 ganger 3 meter. Vi har uteservering med mulighet for dem som måtte ønske å sitte utendørs, som også kan se kamp, sier Eggesvik.

Det blir servert drikke både med og uten alkohol, samt noe å bite i. Grillmat er en mulighet, hvis været tillater det.

– Vi har faktisk invitert lokale idrettslag for å ta seg av matserveringen. På drikkefronten er det en selvfølge at man selger Mack-øl i Tromsø, humrer den Oslo-baserte gründeren.

KART: Slik vil lokalet se ut under feiringen.  Foto: Privat

Kjente fotballgjester

Fotball-VM starter 14. juni, og Eggesvik er trygg på at lokalet skal være ferdig innredet i god tid før åpningskampen.

– Fotball er best å se sammen med andre. Da vi fikk muligheten til å gjøre dette før åpningen av Storgata Camping til høsten, var det ingen tvil, sier Eggesvik.

Åpningshelga vil det være kjente, fotballgale gjester som prater om sine VM-opplevelser, og iTromsø vil gjennomføre en livechat under storkampen Portugal-Spania.