Nye Tromsø Museum:

Misfornøyd med prosessen rundt nytt museum

Kommunestyrerepresentant Morten Skandfer (V) mener det legges opp til en for smal prosess for nytt museum.

IKKE FORNØYD: Selv om Kunnskapsdepartementet vil ha flere museumsforslag på bordet, mener Morten Skandfer (V) det bare er en halvgod løsning.Foto: Christer Pedersen 

nyheter

Som iTromsø har skrevet vil Kunnskapsdepartementet be Statsbygg om at gruppen som vinner anbudet for nye Tromsø Museum skal utarbeide flere utkast til utforming av bygget.

Skandfer mener det er en bedre løsning enn den opprinnelige, men ikke fullgodt.

– Hvis det velges et forslag som er arkitektonisk svakt blir det ikke bedre av at det utarbeides variasjoner rundt dette. Da er det for sent. Det er det overordnede grepet som er det viktige utgangspunktet.

Venstrepolitikeren ønsket seg i utgangspunktet en arkitektkonkurranse som den beste løsningen til å skape et ikonisk og viktig bygg. Han mener nærheten til Framsenteret med Polarinstituttet og Arktisk Råd, gjør at museet inngår i nasjonal og internasjonal kontekst.

– Jeg utelukker ikke at det er prosjekteringsgrupper blant dem som har levert forslag i anbudskonkurransen som kan levere gode forslag, men problemet er at prosessen i utgangspunktet er blitt for smal, mener Skandfer.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter