LO Finans tok ut 60 Sparebanken-ansatte i streik:

Wirkola streiker for sliterne: – Streiken kan bli langvarig

Torsdag morgen tok LO Finans ut 60 medlemmer i streik i Sparebanken Nord-Norge.

STEIKER I SOMMERSOLA: Ingvild Hummelsund (fra høyre), Cecilie Wirkola og Cecilie Øverli sto streikevakt utenfor Sparebanken Nord-Norges lokaler i Fr. Langes gate torsdag formiddag. Bankene går som normalt, men forsikringsavdelingen til Sparebank-gruppen er rammet av LO Finans-streiken. 

nyheter

Hovedtillitsvalgt i Sparebanken Nord-Norge, Cecilie Wirkola, er streikegeneral for LO Finans-medlemmene i Sparebanken Nord-Norge.

Torsdag morgen var 60 medlemmer i Sparebanken Nord-Norge og 1.200 medlemmer på landsbasis tatt ut i streik for slitertillegg og rett til å etablere tariffavtale.

– Vi ønsker samme rett til å opprette tariffavtaler som Finansforbundet, og at det innføres et «slitertillegg» i finansnæringen, på samme måte som andre bransjer.

iTromsø traff Wirkola sammen med Ingvild Hummelsund og Cecilie Øverli utenfor Sparebanken Nord-Norges lokaler i Fr. Langes gate.

Wirkola utelukker ikke at streiken kan bli langvarig:

– Vi håper Finans Norge vil komme oss i møte på det vi mener rettferdige krav. Vi kan ikke utelukke at streiken kan bli langvarig, sier Wirkola.

Bankene åpne i nord

Stein Vidar Loftås, kommunikasjonssjef i Sparebanken Nord-Norge, kunne fortelle iTromsø at alle bankene i Nord-Norge driftes som normalt. Sparebanken Forsikring melder likevel at forsikringskunder vil kunne oppleve redusert drift og tilgjengelighet ved kundesentrene:

– Alle kundeserviceenhetene i Sparebanken Forsikring er rammet av streiken. Kunder kan melde inn skader via nettløsningen www.meldeskade.no. På telefon har vi kun kapasitet til å ta imot henvendelser knyttet til husbrann, veihjelp og personskade på reise, sier Nina Juel Arstal, direktør for forsikringsoppgjør i Sparebanken Forsikring i en pressemelding.

Får ikke tariffavtale og slitertillegg

– Vi krevde rett til å opprette tariffavtale og det samme tillegget ved tidligpensjon som andre ansatte i privat og offentlig sektor har fått. Det var det ikke mulig å få Finans Norge med på, derfor streiker vi, det sier Peggy Hessen Følsvik, nestleder i LO og forhandlingsleder for LO i en pressemelding sendt ut torsdag formiddag.

LO ønsker i tillegg å sikre arbeidstakere som slutter å jobbe på AFP får en bedre pensjon gjennom et eget kronetillegg. Det handler om å kompensere for levealdersjusteringen, som gir betydelig reduksjon i pensjon for dem som ikke kan stå lenger i jobb.