Begge parter håper i det lengste på at de blir enige, men ved 07.20-tiden lørdag morgen var det fortsatt ingen avklaring, sier kommunikasjonsdirektør Tormod Sandstø i Canal Digital til VG.

– Nei, jeg har ikke fått noen tilbakemelding fra forhandlingsteamet nå på morgenen. De tar den tiden de trenger, sier Sandstø.

– Nå har de snart forhandlet halvannet døgn på overtid?

– Ja, men de tar mer hensyn til forhandlingenes gang enn fristen som ble satt. Vi vil forhandle så lenge som nødvendig, med mål om å få til en avtale, sier Sandstø.

– At man tar seg god tid, betyr det at partene nærmer seg hverandre?

– Så lenge vi forhandler, så er det noe å forhandle om, sier Sandstø.

Natt til fredag risikerte over en million Canal Digital-kunder å miste alle TV 2-kanalene, dersom de to partene ikke kom til enighet. Da de ikke ble enige innen fristen, ga de likevel hverandre et ekstra døgn - i første omgang.

Håper på enighet

Nå er man altså godt på overtid av overtiden.

Dermed er det altså fortsatt i det blå om TV-distributørens kunder får svarte skjermer eller om man nærmer seg en avtale.

– Vi håper selvfølgelig at vi klarer å komme til enighet med Telenor. Vi har masse spennende innhold på TV 2 som vi ønsker at våre seere skal få se, sa Willand til NTB i 22.30-tiden fredag kveld.

Det partene forhandler om er hvilken pris Telenor-eide Canal Digital må betale, og hvilke TV 2-kanaler de kan vise.

Kjemper om flere hundre millioner

TV 2 krever et sted mellom 216 millioner og 288 millioner mer i året fra Canal Digital enn det som ligger i dagens avtale, etter det VG forstår.

Dette kravet, vil etter TV 2s syn, gjøre at Canal Digital betaler nærmere markedspris for distribusjonen, tilsvarende det andre distributører som Get, Altibox og RiksTV betaler.

Det er Canal Digitals parabol- og kabel-TV-kunder som risikerer svarte TV 2-skjermer mindre enn to uker før fotball-VM begynner, et arrangement som TV 2 har rettighetene til å vise sammen med NRK.