Mai måned i Tromsø var, tro det eller ei, den tredje varmeste måneden registrert siden 1920. Det føltes ikke spesielt varmt, men det hører også med til historien at den laveste temperaturen registrert var minus 1,2 grader.

Nettopp kulde vil nemlig prege byen i dagene som kommer. Og regn. Masse regn.

Hvor værsyk er du nå? Veldig. Litt. Ikke i det hele tatt! Herregud, kor dokker syt! Du må velge et alternativ Din stemme blir nå behandlet... Hvor værsyk er du nå? Veldig. 100% Litt. 0% Ikke i det hele tatt! Herregud, kor dokker syt! 0% Du har allerede stemt 1 stemmer

– Søndag kom det inn et lavtrykk som hadde med seg mye nedbør. Det kan komme opp til 20 mm i Tromsø i løpet av søndagen. Dette lavtrykket passerer riktignok etter hvert, men det blir ikke noe bedring av den grunn, sier vakthavende meteorolog Magnus Haukeland på Vervarslinga søndag formiddag.

– Fra mandag går vi over til nordvestlig vind og bygevær.

Nitriste utsikter

Dette bygeværet sørger for mer regn de kommende dagene og opp til stiv kuling natt til mandag på utsatte steder langs kysten, som går så over til periodevis liten kuling i dagene som kommer.

– Det blir også kaldere mandag og tirsdag med en makstemperatur på rundt fem grader. Det vil også komme snø over 600–700 meter, sier Haukeland, og legger til:

– Det kan komme noen sprekker i bygeværet, men det blir ikke noe godvær fram mot torsdagen. Når vi nærmer oss helgen ser det litt bedre ut på prognosene, men vi får vente og se.

Ingen sommer i sikte

Jaja, det er i alle fall ikke fare for skogbrann her. Foto: Skjermdump fra YR

I Sør-Norge avtar hetebølgen noe denne kommende uka, og de får bare temperaturer nede på 20-tallet. Her i nord må vi derimot bare smøre oss med tålmodighet.

– Når kommer sommeren da?

Ikke med det første. Den lar vente på seg her oppe.