Syklistenes Landsforening står bak undersøkelsen av Norges beste sykkelbyer. Rangeringene bygger på hvordan syklister opplever deres lokale sykkelforhold. Ved sist kåring rykket Tromsø to plasser opp til 22. plass, men nå befinner byen seg tilbake på 24. plass - på lista som totalt teller 30 byer.

– Tromsø er definitivt ikke noe sykkelby, dessverre. For to–tre år siden fant en konsulent ut at man skulle male «Takk for at du sykler» noen steder på sykkelveier i Tromsø. Det var sikkert det som gjorde at lokale syklister med sans for humor eller urokkelig optimisme stemte Tromsø opp fra 24. til 22. plass. Det var jo det mest positive som hadde skjedd for syklistene i Tromsø på lang tid. Nå er disse sjablongene nesten visket ut. Ellers har det fortsatt ikke skjedd noe markant for oss syklister, så vi er tilbake til det normale, sier Syklistenes Landsforenings lokalkontakt i Tromsø, Claude Rouget, i en pressemelding.

Medlemmene i landsforeninga har svart på spørsmål om blant annet forhold for sykling, trygghet, framkommelighet, standard på veganlegg for sykling og sammenheng i sykkelvegnett.

Syklistene i Tromsø etterspør først og fremst mer sammenhengende sykkelveier samt bedre vedlikehold av sykkelveiene om vinteren.

Den landsomfattende brukerundersøkelsen om sykling viser at det fortsatt er store forskjeller på hvordan syklister opplever tilretteleggingen i sitt nærmiljø.

– Jevnt over opplever dessverre ikke syklistene at det er blitt noen vesentlig bedring i sykkelforholdene de to siste årene. Det betyr at norske byer fortsatt har en lang vei å gå for at sykkel skal fremstå som et sikkert og attraktivt valg for det brede lag, sier generalsekretær Morgan Andersson i Syklistenes Landsforening i pressemeldingen.

Her er resultatet av kåringen:

  1. Kristiansand

  2. Lillestrøm

  3. Stavanger

  4. Kongsberg

  5. Trondheim

  6. Arendal

  7. Asker

  8. Sandnes

  9. Tønsberg

  10. Lillehammer

  11. Larvik

  12. Porsgrunn

  13. Molde

  14. Oslo

  15. Hamar

  16. Fredrikstad

  17. Drammen

  18. Sandefjord

  19. Sandvika

  20. Kolbotn

  21. Mandal

  22. Skien

  23. Bergen

  24. Tromsø

  25. Haugesund

  26. Bodø

  27. Sarpsborg

  28. Hønefoss

  29. Moss

  30. Ålesund