Har kåret beste sykkelbyer i landet:

I fjor rykket Tromsø to plasser opp på lista. I år rykket vi to plasser ned igjen

Tromsø ligger langt nede på listen over landets beste sykkelbyer.

Sykkel prioriteres ikke i Tromsø ifølge Syklistenes Landsforenings lokalkontakt, Claude Rouget. Bildet er tatt på sykkelstien ved Giæverbukta.  Foto: Syklistenes landsforening

nyheter

Syklistenes Landsforening står bak undersøkelsen av Norges beste sykkelbyer. Rangeringene bygger på hvordan syklister opplever deres lokale sykkelforhold. Ved sist kåring rykket Tromsø to plasser opp til 22. plass, men nå befinner byen seg tilbake på 24. plass - på lista som totalt teller 30 byer.

– Tromsø er definitivt ikke noe sykkelby, dessverre. For to–tre år siden fant en konsulent ut at man skulle male «Takk for at du sykler» noen steder på sykkelveier i Tromsø. Det var sikkert det som gjorde at lokale syklister med sans for humor eller urokkelig optimisme stemte Tromsø opp fra 24. til 22. plass. Det var jo det mest positive som hadde skjedd for syklistene i Tromsø på lang tid. Nå er disse sjablongene nesten visket ut. Ellers har det fortsatt ikke skjedd noe markant for oss syklister, så vi er tilbake til det normale, sier Syklistenes Landsforenings lokalkontakt i Tromsø, Claude Rouget, i en pressemelding.


Så mange tok i bruk sykkelen i september

Godværet i september førte til at antall syklister gikk i været. Fra september i fjor til september i år var økningen på 28 prosent. Siden 2013 har økningen vært på 43 prosent.

 

Medlemmene i landsforeninga har svart på spørsmål om blant annet forhold for sykling, trygghet, framkommelighet, standard på veganlegg for sykling og sammenheng i sykkelvegnett.

Syklistene i Tromsø etterspør først og fremst mer sammenhengende sykkelveier samt bedre vedlikehold av sykkelveiene om vinteren.


Nå blir det todagers gratis familiefestival

Tidligere suksess gjør at størrelsen på Tromsø sykkelfestival dobles i år.

 

Den landsomfattende brukerundersøkelsen om sykling viser at det fortsatt er store forskjeller på hvordan syklister opplever tilretteleggingen i sitt nærmiljø.

– Jevnt over opplever dessverre ikke syklistene at det er blitt noen vesentlig bedring i sykkelforholdene de to siste årene. Det betyr at norske byer fortsatt har en lang vei å gå for at sykkel skal fremstå som et sikkert og attraktivt valg for det brede lag, sier generalsekretær Morgan Andersson i Syklistenes Landsforening i pressemeldingen.


 

Her er resultatet av kåringen:

 1. Kristiansand
 2. Lillestrøm
 3. Stavanger
 4. Kongsberg
 5. Trondheim
 6. Arendal
 7. Asker
 8. Sandnes
 9. Tønsberg
 10. Lillehammer
 11. Larvik
 12. Porsgrunn
 13. Molde
 14. Oslo
 15. Hamar
 16. Fredrikstad
 17. Drammen
 18. Sandefjord
 19. Sandvika
 20. Kolbotn
 21. Mandal
 22. Skien
 23. Bergen
 24. Tromsø
 25. Haugesund
 26. Bodø
 27. Sarpsborg
 28. Hønefoss
 29. Moss
 30. Ålesund