Debatt:

La regnbueflagget vaie

Ikke lag konflinkt av bagateller, skriver Harald Kristiansen.

VAI STOLT: 17. mai er en dag hvor vi skal støtte frihet og fred, understreker forfatteren av innlegget. 

nyheter

La flaggene vaie 17. mai, og lag ikke konflikt av bagateller.

Det mest gledelige med nasjonaldagen vår er freden og gleden den bringer med seg. Derfor bør vi tolerere regnbueflagget, og ikke ødelegge 17. mai med småligheter. Det kan da vel ikke være så vanskelig og tilgi en liten bommert i gledesrusen over 17. mai.

Den lille fadesen med regnbueflagget som ble heist på rådhuset og hang noen timer er en liten bagatell som ikke bør ødelegge gleden.

Vi liker jo å skryte av at vi er et tolerant folk, og har sett flagg fra andre nasjoner på 17. mai uten å lage trøbbel av det.

Hva var så galt med regnbueflagget som vaiet i noen timer? 17. mai er jo en dag hvor vi skal støtte frihet og fred.

Det virker mer troverdig og i pakt med feiringen at vi er en nasjon uansett legning. Og selvfølgelig var det Kristelig Folkeparti som var så gullende rene, at de kunne kaste den første stenen.

Hvor ble nestekjærligheten av? Ble den kastet i lag med den første stenen de rene av hjertet kastet? Til slutt noen ord av Mao: La de tusen blomster blomstre.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter