Nå vil byutviklingssjefen forby parkering ved sherpatrappa

Parkering i området har vært et problem etter at sherpatrappa opp Aksla sto ferdig i fjor høst.

Den populære sherpatrappa opp Aksla har ført til parkeringsproblemer i området nedenfor trappa. Her fra arbeidet med ferdigstillelsen i fjor sommer.  Foto: Kjetil Vik

nyheter

Beboere i området sliter med framkommelighten, skriver byplansjefen i et skiltvedtak fra Tromsø kommune.

– De parkerte bilene presser også syklister og fotgjengere ut i veibanen, noe som kan føre til trafikkfarlige situasjoner, heter det i skrivet.


Historisk stein skal fullføre Sherpatrappa

Tidlig 1800-tallet ble disse steinene brukt til Tromsøs største byggeprosjekt. Nå skal de fullføre Sherpatrappa.

 

I dag står det en rekke parkering forbudt-skilt i området nedenfor sherpatrappa. Disse er nå vedtatt fjernet, og i stedet skal de erstattes med skilt som indikerer start og slutt på parkeringssone. Åtte parkering forbudt-skilt skal fjernes, ett soneparkerings-skilt skal flyttes, og fire nye settes opp.

Her skal skilt fjernes, settes opp og flyttes - for å få bukt med parkeringsproblemene i området.  Foto: Skjermdump fra skiltplan i vedtaket

 

Det anbefales at det innføres parkering forbudt-sone for å hindre uønsket parkering. En sone-regulering vil begrense mengden skilt, og dekke et større område hvor parkering kan bli problematisk. Saken er behandlet av byutviklingssjefen.


Får viktig info fra turtellere – det prøver noen å sabotere

Til tross for at kommunens telleapparater gir viktig informasjon om hvor mange som bruker de tilrettelagte turtilbudene, prøver noen å sabotere tellingene.