To av ti nordlendinger reiser hit på ferie i sommer

Værsjuke nordlendinger dropper bobilferie og setter heller kursen mot syden i sommer.

Trange gater i gamlebyen i Chania på Kreta i Hellas.  Foto: Halvard Alvik, NTB scanpix

nyheter

En ny reiseundersøkelse utført av Finn reise i samarbeid med Norstat tar for seg nordmenns ferieplaner. Spania er fremdeles det mest populære reisemålet for nordmenn, og 20 prosent av de som har svart på undersøkelsen sier de skal dit i sommer.

Sverige og Danmark følger etter på henholdvis andre og tredje plass, mens USA og Italia er blant destinasjonene som øker mest totalt fra fjorårets sommerferie-undersøkelse. 


Om undersøkelsen
  • Reiseundersøkelsen er gjort av Norstat på vegne av FINN reise i april 2018.
  • Landsdekkende webundersøkelse med 1000 respondenter, gjennomført på e-post.
  • Spørsmål om reiseplaner og preferanser for 2018, med fokus på sommerferien.
  • Kilde: FINN
 

Reiser heller til Hellas enn Danmark

Kanskje ikke så overraskende, men undersøkelsen viser også at folk på forskjellige steder i landet reiser til forskjellige steder på ferie.

Blant folk bosatt i Nordland, Troms og Finnmark, er Spania, Hellas og Sverige på topp, med henholdsvis 21, 20 og 19 prosent som oppgir at de skal dit i sommerferien.


Italia og Portugal også populært

I tillegg til Hellas, har Spania, Italia og Portugal økt i popularitet blant nordlendinger fra i fjor til i år viser undersøkelsen.

– Det er faktisk bare i Nord-Norge at Hellas er omtrent like populært som Spania. Nesten alle andre steder er det kun Sverige eller Danmark som kan måle seg med Spania som favorittdestinasjon om sommeren. Det er også flest fra Nord-Norge som skal til Hellas i sommer, over 2 av 10 nordlendinger skal dit. Det er en dobling fra i fjor, sier Terje Berge, kommersiell direktør i Finn reise i et presseskriv.

Direkte charter

SYDENFERIE: Hellas er blitt en populær destinasjon blant nordlendinger. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix 

– De fem største byene i nord har nå direkte charterruter til Hellas. Og så er jo både Hellas og Spania destinasjoner med gode sol- og bademuligheter. 30 prosent av de bosatt i Nord-Norge sier også at de reiser til disse destinasjonene nettopp fordi det er solsikkert, sier Berge.

80 prosent økning på sydenferie

Undersøkelsen viser i tillegg at Nord-Norge er den landsdelen der flest skal på bilferie og camping- eller bobilferie. 17 prosent av nordlendinger som har svart på undersøkelsen skal på bilferie, mens 13 prosent skal på camping/bobilferie.

Mens 25 prosent av nordlendinger skulle på sydenferie i fjor, er det hele 46 prosent som skal det i år, noe som tilsvarer en økning på 80 prosent.

– Det er jo en kjent sak at nordlendinger er glad i bil- og campingferier, og dette viser nok en gang det. De har tilgang til unik natur i sin landsdel, hvor det også er store avstander og gode muligheter for camping. Sammenligner man årets undersøkelse med fjorårets, er det imidlertid flere nordlendinger som skal på sydenferie i år og færre som skal på bil- og campingferier. Dette kan nok skyldes den dårlige sommeren i fjor, og at flere vil sikre seg sol og varme i år, sier Berge.


Hvor skal du på ferie i år?
Du må velge et alternativ