Nå er det stort press på pass: – Ikke vent til siste liten

Passkontoret ved politistasjonen i Tromsø har hektiske dager. Derfor er det viktig å være ute i god tid.

BER FOLK VÆRE UTE I GOD TID: Stina Bakke Eriksen, seksjonsleder i Troms politidistrikt, ber folk bestille time for fornyelse av pass snarest. Foto: Ronald Johansen 

nyheter

Første ledige time for fornyelse av pass på passkontoret i Tromsø er førstkommende torsdag. Da har kontoret langåpent til klokken 19.30. Etter torsdagen er det ikke ledig time før 18. juni.

– Det er fortsatt mange ledige timer på torsdag ettermiddag. Fra 18. juni og utover er det en del ledig, sier Stina Bakke Eriksen, seksjonsleder for forvaltning ved Troms politidistrikt.

Timebestilling i distriktet

Ergo er det stort press på pass, noe som gjør at passkontoret har måtte gjort noen endringer for å tilpasse seg kundene.

– Vi ønsker å gjøre det best mulig for våre kunder, men viktigst av alt er at de som vet at de skal til utlandet bestiller seg time nå og ikke venter til siste liten. Det viktigste av alt er å være tidlig ute, sier Eriksen.

LES OGSÅ: Dette må du tenke på før du forlater dyret ditt og reiser på ferie

For å booke deg time for fornyelse av pass, går du inn på politiet.no, velger pass, skriver inn din lokasjon og finner en time som passer for deg.

– Nytt av året er at alle passlokasjoner i distriktet har timebestilling så man kan bla imellom de forskjellige kontorene etter hvor man ønsker å søke om pass, forklarer Eriksen.

For småbarnsforeldre

Dersom du skal søke om pass til barn under tre år, må du ta med eget bilde. Dette bildet skal ha en hvit, slett bakgrunn og barnet må se rett fram, ha lukket menn og begge ører må være synlig. Dersom foreldrene har felles foreldreansvar for barnet, må enten begge møte hos politiet eller en av foreldrene må ha med seg fullmakt fra den andre. Fullmakten må være signert, datert og ikke eldre enn tre måneder.

– Man må ha med legitimasjonen til den som har skrevet fullmakt eller en offentlig bekreftet kopi av legitimasjonen, sier Eriksen.

– Er det andre spesielle hensyn som må tas med tanke på barn og pass?

– Det kan være lurt å forberede barnet på prosessen hos oss. Barn over tre år skal vi ta bilde av, barn over ti år skal signere fullt navn og barn over 12 år må også avgi fingeravtrykk.

Få drop-in-timer

I år er det begrenset antall drop-in-timer i Tromsø. Eriksen oppfordrer alle som har behov for en avtale hos passkontoret til å følge med i timebestillingsystemet.

– Selv om drop-in er fra 08.15 til 09.00 ,er det begrenset antall lapper. Disse går når dørene åpnes klokken 08.00. Derfor anbefaler vi at man bestiller time i god tid. Det er også lurt å følge med i timebestillingsystemet om det kommer nye ledige timer eller om det er avbestilt timer som du nå kan booke.