Her står bygene i kø for å treffe Nord-Norge: – Blir mer sludd enn regn

Men meteorologene varsler en viss bedring i været til neste uke.

VÅTT: Satellittbilder viser lavtrykk som ligger i kø over Norskehavet, klare til å slå inn over Midt- og Nord-Norge. Foto: Meteorologisk institutt.  

nyheter

Et lavtrykk over Barentshavet fører til nordvestlig vind og at en rekke byger slår inn over Midt- og Nord-Norge den neste tida.

– For Tromsøs del blir det bli mye av det samme været de neste tre dagene, med regn- og sluddbyger. Det blir nok mer sludd enn regn, og i det hele tatt kjølig, sier vakthavende statsmeteorolog Geir Bøyum ved Vervarslinga til iTromsø onsdag formiddag.

Ifølge prognosene ser det ut til å bli en sakte «bedring» fra og med helga, når et høytrykk er ventet å etablere seg i Barentshavet.

– Fra lørdag dreier vinden sørvest og det blir mildere, opp mot ti grader. Men det blir fortsatt regn. Det samme gjelder søndag, sier Bøyum.

Til uka kan det bli nokså varmt og opptil 18 grader, men det strålende sommerværet uteblir fortsatt på ubestemt tid.

– Det blir gjennomgående høyere temperaturer enn nå, men fortsatt regn av og til.

Mens Sør-Norge har opplevd en lang periode med sol og temperaturer rundt 30 grader enkelte steder, minner statsmeteorologen om at det ikke er uvanlig med sluddbyger og denne kalde, grå værtypen i Tromsø i juni.

– Det uvanlige er at det har vært så langvarige og store kontraster mellom sør og nord, sier Bøyum, og tilbyr en slags trøst til værsjalu nordlendinger:

– Sør-Norge får mer ustabilt vær til uka. Det kommer fortsatt til å være varmt, men de vil få byger. Situasjonen blir litt mer utjevnet, sier han.