Torsdag skrev kommunestyrerepresentant i Tromsø kommune, Gunhild Glosemeyer Johansen, følgende oppdatering på Facebook:

«Dramatisk på flyplassen i Roma. En uidentifisert bag ble sprengt. Ikke artig å stå i kø som sild i tønne og høre et voldsomt smell uten å få noen informasjon. Men nå døyver vi angsten med en liten hvit en og det går bra».

Kommunestyrerepresentanten forteller at hun skulle sjekke inn til flyet hjem, da den utrivelige hendelsen fant sted på Fiumicino lufthavn.

– Vi kom inn terminalen, og så at den ene delen av innsjekken var sperret av, forteller hun.

Hørte et smell

Det dannet seg lange køer på grunn av dette, og varmen skal ifølge Johansen ikke ha gjort opplevelsen noe mindre stressende.

– Plutselig kom det brannbiler, politi og bombemannskap forbi, og 20 minutter senere hørte vi et kraftig smell, forteller Johansen.

Det ble ikke gitt noen informasjon til de reisende, og Johansen trodde først de hadde detonert en bombe.

– Jeg snakket med noen ansatte som sa at en uidentifisert bag hadde blitt destruert. Mange personer begynte etter hvert å forlate området, så det hele føltes veldig ubehagelig, sier hun.

Ifølge Johansen ble flere avganger forsinket på grunn av hendelsen, og i løpet av den neste halvtimen lettet det ingen fly fra det som vanligvis er en av Europas travleste flyplasser.

– Jeg lurer jo på om dette er rutine, men for oss tromsøværinger – som ikke er vant til slikt – opplevdes det skremmende, sier hun.