– Det ser ikke veldig lyst ut. Snøgrensa kryper nedover

Uka avsluttes med snø, sludd og regn i Tromsø.

Tromsøværinger litt oppe i høyden fikk torsdag morgen et gjensyn med snøkosten. Dette bildet ble tatt ca. 100 meter over havnivå. Foto: Trond Haakensen 

nyheter

Mange tromsøværinger våknet torsdag opp til synet av snø på bilen og et dryss av melis langt nedover fjellsidene. Og slik vil det trolig fortsette en stund til.

– Det ser ikke så veldig lyst ut. Snøgrensa kryper nedover. Det vil bli nordvestlig vind, regn, sludd og snøbyger som dominerer utover dagen. I morgen blir det kanskje litt lettere vær og lengre tid mellom bygene. Temperaturen vil imidlertid ikke stige særlig, sier vakthavende statsmeteorolog Magni Svanevik til iTromsø. 

Vervarslinga, som holder til på rundt 100 meter over havet, tvitret i morgentimene et bilde av snø på plenen til målestasjonen. Det smeltet i løpet av formiddagen, men meteorologene kan ikke utelukke et comeback i nær fremtid.

– Dette er ikke uvanlig på denne tida av året, når vi får denne arktiske, kalde vinden, sier Svanevik.

Kan bli ti grader

Prognosene fremover er usikre, men det blir trolig litt varmere i takt med at vinden dreier til sør og sørvestlig retning.

– Men nedbøren vil fortsette, sier Svanevik, som ikke tør å komme med skråsikre prognoser for neste uke.

– Det ser ikke ut til å være noe å rope hurra for. Det kommer nye lavtrykk inn. Det blir nok ikke like kaldt som det vi har hatt nå, men det ser heller ikke ut til at vi får temperaturer over ti grader, sier hun.

Snøfallet har heller ikke gått upåaktet hen i sosiale medier.

– Hey June, don't make it bad, skriver Anneli Drecker, med henvisning til den kjente Beatles-sangen «Hey Jude», på Facebook til et bilde av snø på terrassen.