– Vi kommer fra Georgia, sør i USA, så dette er jo helt klart noe helt nytt for oss. For å være ærlig hadde vi ikke forventet å se snø, men det var mer en positiv opplevelse enn en negativ en, sier Kanya Singhapakdi

Sammen med sine to brødre var hun blant hundrevis av turister som torsdag formiddag tok turen opp til Fjellheisen og snødekte Fløya. Gjengen forteller at dette er første gangen de besøker Europa og at Tromsø overhodet ikke skuffet.

– Vi tok med våre pensjonerte foreldre på en Atlanterhavs-cruise. Norge er vårt første stopp og vi kunne ikke vært mer glade for å være her.

– Noe helt nytt

Da iTromsø tok turen opp var det ingen skuffede turister i sikte, selv om køen på parkeringsplassen var like lang som et vondt år. På toppen var det derimot mange smil, snøballkrig og bilder tatt i det som for turistene var en overraskende vinterlig atmosfære.

HUNDREVIS I KØ: Været torsdag var ikke noe som stoppet turistene fra å ta turen opp til Fløya. Å få tråkke på snø var for mange noe de aldri før hadde opplevd.

Også familien Delida fra Florida i USA var blant de som gledet seg over været.

LITT VIND GJØR INGENTING: Med gode og varme klær sto turistene lenge og tok bilder av hverandre og landskapet.

Vi håpet på snø, faktisk. Vi kommer fra et veldig varmt og fuktig sted så vi ønsket å se noe helt nytt. Vi er helt fascinert. Vår sønn Alexander har aldri sett snø før, så dette er veldig stas, spesielt for ham, sier faren Christopher Delida.

Begeistret over «sommersnøen»

sikret seg det perfekte bildet: Turisten poserer foran en kritthvit bakgrunn.

Det var stor trafikk på Fjellheisen torsdag formiddag, og da turistene ankom toppen, var det flere som i ekstase tok fram kamera for å dokumentere det de aldri har sett før, nemlig snø i juni måned.

flott bildemotiv: Turistene stilte seg foran de snødekte fjellene for å få et bilde av det de aldri trodde de ville oppleve, nemlig snø i juni måned.

Og idet iTromsø forlot Fløya, muligens noe mindre begeistret for «sommersnøen» enn turistene, ble det kastet både snøballer og store mengder snø opp i været. Det er godt noen kan glede seg over det kalde juni-været.