«Klaudius» tegnet en reaksjon på drittværet i nord. Nå har den nådd over 200.000.

Det er ingen tvil om at tromsøværingene er værsyke for tiden. Reaksjonene på Odd Klaudiussens tegning viser at vi heldigvis tar det med en god dose humor.

VIRAL MED VÆRTEGNINGER: Odd Klaudiussen har tegnet værtegninger i en årrekke, men nå har hatt sin aller største suksess.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Været de siste ukene har vært nokså begredelige, noe de fleste nordlendinger sikkert vil si seg enig i – dersom man ikke har en enorm forkjærlighet for neglesprett og sælbuvotter i juni.

Det faktum at østlendingene har hatt strålende sol og varme, har ikke gjort situasjonen noe bedre for oss. Akkurat dette var det som bidro til å gi iTromsøs tegner Odd Klaudiussen ideen til tegningen som nå har spredt seg via Facebook til over 210.000 personer, altså nesten tre ganger så mange som bor i Tromsø, og har blitt delt av over 1.700.

TRAFF MANGE: Denne tegningen, signert Odd Klaudiussen, har blitt spredt over hele landet de siste dagene. 

 

– Det forbauser meg ikke i det hele tatt, jeg tror alle tenker «nå er det nok». Vi hadde jo forholdsvis bra vær i mai, og så ble det tatt ifra oss av «søringan», som har hatt bra vær i ukevis, også fikk vi ekstremt dårlig vær. Det er enda verre. Samtidig er været noe som opptar de aller fleste i dagliglivet, mener Klaudiussen.

Krisevær i sør

iTromsøs tegner merket at frustrasjonen bygget seg opp blant folk i nord. Sosiale medier har bidratt til å gjøre dette til en enda større påkjenning ettersom man stadig blir påminnet gjennom både Snapchat, Instagram og Facebook hvor fint de har det «der nede».

– Jeg har lagt ut en del værtegninger, og jeg merket at jo verre været ble, desto flere delte.

OPPFØLGEREN: Også denne væretegningen har fått en solid respons på Facebook-siden til Odd Klaudiussen. Innholdet sier vel seg selv. 

 

Tegningen viser en mann som hører på radioen at det er «krisevær» i sør, og viser så hans reaksjon på det. Til teksten har han skrevet «La oss tenne et lys for dem der sør».

– Det er jo en hån mot vi nordpå at dette regnes som en nedtur. For oss er 21 grader et fantastisk sommervær, påpeker "Klaudius".

Slår an sørpå også

Dette er altså Klaudiussens «rekord» når det kommer til rekkevidde, delinger og kommentarer på hans Facebook-side «iTromsø Klaudius», hvor han har over 6.000 følgere.

– Det er en soleklar rekord. Jeg hadde aldri trodd at den skulle gå så viralt som den har gjort.

– Hvem er det som liker og deler?

– Først og fremst er det følgerne mine, men også noen nordnorske humorsider. I tillegg er det en del «søringer» som selv har delt tegningen, noe som betyr at de tar humoren de også.

Når ut til flere

Odd Klaudiussen har vært avistegner i iTromsø i 28 år. På den tiden har han laget en rekke værtegninger, og de blir som regel populære – selv uten Facebook.

– Jeg oppdaget allerede på 90-tallet at folk likte værtegninger. Først og fremst handler det om timing. Det tror jeg er årsaken til suksessen bak de to siste værtegningene mine som jeg har postet på Facebook.

– Likevel, hva har Facebook hatt å si for å nå ut med tegningen dine?

– Enormt mye. Det er et fantastisk redskap når du bedriver humor, og du ser kjapt hva folk liker og ikke liker. I tillegg får jeg utrolig mye respons, både ris og ros som jeg setter pris på.

Og neste værtegning, den kan være rett rundt hjørnet.

– Dersom det blir sol og varmt vær her, samtidig som de sørpå får regn – ja, da skal jeg tegne, sier Klaudiussen.