Trosset gråværet for å boltre seg i ulike aktiviteter på Charlottenlund

Tromsøfolk lot seg ikke stoppe av at værgudene ikke spilte på lag .
Charlottenlek
  • Det som tidligere het Tromsø sykkelfestival endrer i år navn til Charlottenlek, men sykkelarrangementene forblir som før.
  • Er en gratis familiefestival som går over to dager andre helg i juni, og arrangeres av Tromsø kommune for å inspirere til fysisk aktivitet utendørs.
  • Lørdag ble satt av til aktiviteter som klatrepark, vikingleker, voksenløp, barneløp, barnevognrace, bueskyting, orientering og sanseløyper, mens søndagen er den store sykkeldagen.
nyheter

Lørdag formiddag var det gråvær, men heldigvis ikke regn da Charlottenlek åpnet for ulike aktiviteter på Charlottenlund.

Putekrig på stokk

Tilman Fortmuller er vaktleder fra Røde Kors. Han satt under taket i et telt med skiltet «Plaster og trøst».

– På såpass store arrangement så må det være sanitet til stede. Vi tok på oss den oppgaven, og er her for å hjelpe folk hvis de faller og slår seg, sier han.

PLASTER OG TRØST: Røde Kors var til stede i tilfelle noen skadet seg. 

Noen meter lenger bort var to unge gutter i full gang med å slå hverandre, med puter stående på en stokk. Ove Heide Henriksen (9) måtte se seg slått av Stormer Arntsen (9), som vippet vennen av pinnen.

– Det var ren flaks, mente Ove, men Stormer var ikke enig:

– Det var ren teknikk!

Fotball i motbakke

Tonje Sommerli følger putekrigen og forteller at den historieinteresserte gjengen i Straumeyjar Vikinglag er på plass med ulike aktiviteter, blant annet putekrig på stokk, bueskyting og tautrekking.

– Vi syr vikingkostymene våre selv med ulike håndverksteknikker fra tidligere tider, sier Sommerli, som kan fortelle at «straumeyjar» er norrønt og betyr «øya i strømmen».

BALLSPILL I AKEBAKKEN: To fotballspillere fra Kvaløya Sportsklubb tegnet opp en fotballbane i ulendt terreng. – Det var bare her det var ledig, sier Isak Walle. 

I akebakken er det satt opp en liten fotballbane. Det ser ut som om den er plassert der for å gi fotballspillerne en ekstra utfordring, men slik er det visst ikke:

– Vi hadde ingen andre steder å sette den, så vi satte den her, forteller Isak Walle, som spiller for Kvaløya Sportsklubb, og som er her for å spille fotball, kaste frisbee og lage til hinderløype.

Treningsinstruktører

I Tufteparken står elever fra idrettslinja på Tromsdalen videregående skole og veileder folk i bruk av styrkeapparatene som står der.

PULL-UPS: Elever fra idrettslinja på Tromsdalen videregående skole instruerte i ulike øvelser man kan gjøre på apparatene i Tufteparken. Fra venstre: Andrea Forøy og Andrea Larsen. 

– Vi viser folk lette øvelser som alle kan få til ved å bruke disse apparatene. Her kan man gjøre mye forskjellig, og det er egentlig bare fantasien som setter grenser, sier elev Ida Ørbeck.

Se flere bilder øverst i saken!