Får nesten én million til å lage turkart for Tromsø

Nå er turkartprosjektet fullfinansiert og jobben kan starte.

Fornøyd: Tine Marie Hagelin i Ishavskysten friluftsråd. foto: Ronald Johansen  Foto: Ronald Johansen

nyheter

I forrige uke fikk Ishavskysten friluftsråd den gode nyheter: De får 980.000 kroner i spillemidler til turkartet, der alt av merka og umerka stier, pluss alle friluftselementer i kommunen, skal plottes inn på kartet. I tillegg har de fått 200.000 kroner i kommunale midler.

Turkartet blir likt turkartene som friluftsrådet allerede har laget for Balsfjord og Storfjord, og skal da dekke hele kommunen.

– Hele kommunen blir dekket i et kartblad, noe kommunen ikke har per i dag, skriver daglig leder i Ishavskysten friluftsråd, Tine Marie Valbjørn Hagelin, i en e-post.

I prosjektplanen er det lagt opp til at 10.000 eksemplarer skal deles ut gratis til kommunens innbyggere som en gave fra friluftsrådet, mens 4.000 eksemplarer skal selges.

Inntektene fra salget skal gå uavkortet til tilrettelegging for mer friluftsliv.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter