Nordland, Troms og Finnmark samler seg om Bodø som europeisk kulturhovedstad

Bodø er eneste norske søkerby til europeisk kulturhovedstad i 2024, med støtte fra fylkesrådslederne i de tre nordligste fylkene.

HELT ENIGE: Willy Ørnebakk (t.v.), Tomas Norvoll og Ragnhild Vassvik står samlet bak prestisjeprosjektet til Bodø og Nordland. Foto: Emil Bremnes 

nyheter

Om Bodø når gjennom, blir det den første kulturhovedstaden nord for polarsirkelen. Under styremøtet til Nord-Norges Europakontor i Brussel denne uken ga også fylkesrådslederne i Troms og Finnmark sin fulle støtte til Bodø-søknaden. Det skriver Nordland fylkeskommune i en pressemelding.

LES OGSÅ: Bodø stikker seg mer fram som «arktisk by» enn Tromsø

– Det er klart vi i Troms støtter opp om Bodø sitt kandidatur. Nord-Norge som helhet vil være tjent med at de får tittelen, sier Willy Ørnebakk (Ap), fylkesrådsleder i Troms, i pressemeldingen.

Står samlet

Nordlands fylkesrådsleder, Tomas Norvoll (Ap), sier at han setter pris på støtten prosjektet har mottatt fra resten av landsdelen og at det betyr mye at man står samlet.

– Prosjektet handler jo ikke bare om Bodø og Nordland. Dersom vi vinner blir det den første kulturhovedstaden nord for polarsirkelen, så dette er en unik mulighet til å vise resten av verden det livskraftige og pulserende nord som vi kjenner, sier Norvoll.

LES OGSÅ: Frøydis (58) ble nektet inngang på pub i Bodø fordi hun hadde på seg TIL-skjerf: – Nå flytter jeg hjem til Tromsø

Han mener det vil bidra til å øke Nord-Norges synlighet, gi nytt liv til kulturtilbudet nordpå og spre turismen til landsdelen.

«Arcticulation»

Den arktiske dimensjonen spiller en viktig rolle i byens visjon for kulturhovedstadsåret, som i april ble bestemt at skal være «Arcticulation» – der skrivefeilen er helt bevisst.

Bodø er eneste norske søkerby for 2024, men møter konkurranse fra byer i andre ikke-EU-land som Makedonia, Albania, Bosnia-Hercegovina og Montenegro. Vinneren av konkurransen annonseres i slutten av 2019 av EU-representanter fra diverse land og institusjoner.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter