Elg observert på Tromsøya

Det som antas å være en ung elg er observert ved Soltunvegen på Tromsøya onsdag formiddag.

Har du sett elgen nylig? Kontakt oss på messenger, tips@itromso.no eller ring 77 64 06 00!

nyheter

Mali Arnstad observerte elgen i Hochlinvegen:

– Jeg så elgen fra stuevinduet da den sprang forbi, i retning Workinnmarka. Nå har jeg fått nytt om at den er observert ved Prestvannet, sier Arnstad.

 

– Elgen var den var ikke spesielt stor, så jeg er ikke redd for å bevege meg utendørs, legger hun til.

Politisentralen bekrefter at de fikk meldinger om en elg i området ved Prestvannet rundt 07.30 onsdag morgen, men har foreløpig ingen flere opplysninger.

Frykter påkjørsel

Viltnemndas leder, Arnold Hauan, hadde ikke fått inn meldinger om elgen på Tromsøya i åttetiden onsdag morgen.

– Dette er sikkert et ungt dyr som har blitt jaget fra mora, og nylig ankommet øya. Elgen vil nok være ganske sky, og vil nok forlate Tromsøya ganske raskt, mener Hauan.

– Kan elgen utgjøre en fare for folk som ferdes i området?

– Jeg tror ikke det, men elgen kan selvfølgelig være en fare for trafikken, i form av at den kan bli påkjørt, sier Hauan.

Tror den vil dra snart

Hauans kollega Einar Mellomgård tviler på at det blir aktuelt å fjerne elgen.

– Jeg regner med at elgen vil forlate Tromsøya ganske raskt, sier Mellomgård, og påpeker at det blir observert elg på Tromsøya stort sett hvert eneste år.

Her er elgen i Giæverbukta onsdag morgen.  Foto: iTromsø-tipser

I Giæverbukta

Cirka klokken 08.20 befant elgen seg i Giæverbukta, der den forvillet seg ut i trafikken.

– Bussen jeg satt i måtte plutselig bråbremse, da elgen løp ut i veibanen. Elgen løp i retning rullebanene på flyplassen, sier Nikoline Rasmussen.

Observert ved flyplassen

En iTromsø-tipser melder onsdag ettermiddag rundt klokka 15.00 at elgen ble observert ved flyplassen.

– Den svømte mot Kvaløya, men ombestemte seg og gikk i land nedfor flyplassen, skriver tipser som også fanget elgen på kamera.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter