Gult, lysende objekt observert på himmelen!

Slapp av – det er bare en sol, kan meteorologen berolige med.

SOL: – Det kan gå i retning av en bedre værperiode, men det er for tidlig å si, sier statsmeteorolog Jon Austerheim.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Og det er ikke bare sjeldne lysfenomener han kan varte opp med. Statsmeteorolog Jon Austerheim har følgende gladnyhet til både MSM-løpere og andre: Det blir – faktisk – ganske OK vær i helgen med tosifrede temperaturer. 

– Det blir varmere enn det har vært de siste ukene, og det blir faktisk tosifrede temepraturer helt fram til søndag, sier statsmeteorolog Jon Austerheim.

TORSDAGSVÆR: Klokken halv seks torsdag morgen var det skyfri himmel og 11-12 grader varmt i Torghuken i Tromsø. Det gode været vil trolig holde seg hele helga.  Foto: Christer Pedersen

Sommervær som de har hatt sørpå blir det dog ikke. Gradestokken vil neppe komme seg over 15 varmegrader, og det vil være spredte skurer både fredag, lørdag og søndag.

Dårlig vær på Vestlandet gir ustabile forhold i nord

– Det er et større lavtrykk på Vestlandet som har innvirkning også på vårt vær. Det blir en god del vind, og det kommer noen regnbyer, sier Austerheim.

Torsdag blir den flotteste dagen, da vil det stort sett være solskinn og lite vind hele dagen. Fredagen innledes med en del vind fra sør og sørøst.

– Det kan bli opp mot kuling utsatte steder, og til tider kan det komme litt nedbør.

Ganske greit løpevær lørdag

Lørdag skal tusenvis av tromsøværinger og tilreisende ut og løpe. Ifølge statsmeteorologen vil det bli ganske greie løpeforhold om man ser på temperatur og nedbør.

– Det kan komme noen spredte skurer, men temperaturen vil holde seg omtrent på samme nivå som torsdagen og fredagen. Derimot kan det komme en god del vind, og det kanskje ikke er så populært blant løperne, sier han.

Fra søndag vil værvarslet være langt mer usikker. Imidlertid kan det ligge an til et lite værskifte.

– Det kan gå i retning av en bedre værperiode, men det er for tidlig å si, sier Austerheim.