Han blir ny havnedirektør

Havnestyret i Tromsø presenterte torsdag ettermiddag den nye direktøren.

NY DIREKTØR: Jørn-Even Hanssen er ny havnedirektør.  

nyheter

I januar, etter 20 år i stillingen, leverte havnedirektør Halvar Pettersen (68) sin oppsigelse til havnestyret. Nå har styret funnet hans arvtaker.

Jørn-Even Hanssen blir ny havnedirektør. Hanssen er født i Tromsø, men oppvokst på Finnsnes i Midt-Troms.

Hanssen kommer fra stillingen som konserndirektør Wilh Wilhelmsen Holding ASA, før dette var han konserndirektør i Bertel O steen Holding AS.

Han er utdannet i Luftforsvarets befalskole og har stabsoffisersutdanning.

– Han har lang erfaring og har vært her i 20 år, jeg blir å bygge på den erfaringen og kompetansen han har, sier Hanssen om sin forgjenger.

Kommersiell teft

– Han kombinerer den miksen av egenskaper vi ønsket i en ny havnedirektør, gjennom gode evner som relasjonsbygger, organisasjonsutviker, sier havnestyreleder Jarle Heitman i en pressemelding om den nytilsatte direktøren.

Heitmann mener også han har en kommsersiell teft som gjør ham egnet til stillingen. Hanssen har ikke politisk bakgrunn.

– Det kan være en styrke også, påpeker Jarle Heitmann på pressekonferansen, der Hanssen ble presentert.

– Tromsø havn må bli en positiv bidragsyter til Tromsøs økonomi, og en institusjon kommunen og innbyggerne kan være stolte av, sier Hanssen om en av ambisjonene hans for stillingen.

Går ned i lønn

Jørn-Even Hanssen innrømmer at han går betydelig ned i lønn for å ta havnedirektørstillingen. Styreleder Jarle Heitman forteller at Hanssen ligger på samme nivå som sin forgjenger.

Hurtigruten

Halvar Pettersens oppsigelse kom etter en årelang konflikt med Hurtigruten om betingelsene for anløp ved havnen og den nye havneterminalen på Prostneset. Da Hurtigruten i fjor høst truet med å bygge egen terminal med reiselivssenter i Eidkjosen, etter over tre år med steile fronter mellom partene, overtok havnestyret ansvaret for forhandlingene med selskapet, som er en av havnens desidert største kunder.

Årlig har Hurtigruten 700 anløp fra Tromsø, samt at byen er hjemmehavn for ekspedisjonsskipene "Fram" og "Spitsbergen". I løpet av et år reiser 150.000 turister og 85.000 lokalpassasjerer om bord på skipene deres.

I desember kom havnen og Hurtigruten til enighet. Like etter sa Pettersen opp.

– Halvar Pettersen har vært vital for utviklingen av Tromsø som havneby, transportknutepunkt og næringslivsby. Gjennom å ha ledet en rekke vitale prosjekter, har vi nå en topp moderne infrastruktur, som gjør oss konkurransedyktige for blant annet cruisetrafikken, fiskeriene og annen rutegående passasjertrafikk, skrev styreleder Jarle Heitmann (Ap) i en pressemelding da oppsigelsen ble kunngjort.

Hurtigruten mener imidlertid i dag at det er for trangt på kaia ved den nye teriminalen og vil ikke legge til slik situasjonen er i dag, mens Pettersen hevder alt er i orden. Pettersen har innkalt Hurtigruten til møte for å diskutere utfordringene, men møtet har ikke blitt noe av.

Hurtigruten viser til at de ikke har det travelt, da havnen enda ikke har signert avtalen de ble enige om for over et halvt år siden. Ifølge Heitmann er det formaliteter som har utsatt signeringen. Etter planen skal avtalen signeres i løpet av torsdagen.

Vi oppdaterer saken.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter