Tidlig lørdag morgen kom beskjeden fra arrangøren: Vinden er så kraftig at utstillingen må utsettes til senere lørdag ettermiddag.

– Man kan ikke gjøre så veldig mye med vær og vind, men utstilling skal vi ha, sier leder Aase Jakobsen for Tromsø Hundeklubb.

Utstillingen er et årlig arrangement, med 700 hunder påmeldt til lørdag, og over 1.700 påmeldt til søndag.

Vært våken hele natta

PRØVER IGJEN: Leder Aase Jakobsen for Tromsø Hundeklubb forteller at utstillingen vil gå sin gang så snart vinden har avtatt.

Jakobsen, sammen med flere andre som er med på å arrangere utstillingen, brukte store deler av fredagen til å gjøre Mandelasletta utstillingsklar.

– Vi hadde satt opp flere telt selv, og mange av utstillerne hadde sine egne telt. Jeg vil tro halvparten av alle teltene til utstillerne er skadet, mens flere er totalt ødelagt, sier Jakobsen.

Hun forteller at det var flere på sletta i hele natt for å ta ned teltene de satte opp tidligere på dagen.

– Alt måtte tas ned igjen for at det ikke skulle bli ødelagt, så det er flere her som har vært oppe i hele natt for å ta ned telt. Vi hadde satt opp flere stands også, som måtte tas ned.

Prøver på nytt

Ifølge Jakobsen vil utstillingen gå som normalt fra klokken 17 lørdag ettermiddag.

– Vi kan ikke legge oss ned og gråte på grunn av litt vind. Vi må bare vente til den er litt svakere før vi kan ha utstillingen som planlagt.

De håper nå at vinden skal slakke såpass ned at de rekker å sette opp teltene igjen til i ettermiddag.

– Ifølge storm.no skal vinden være verst i tolvtiden, så vi må vente til etter det med å sette opp teltene.

Har forståelse

MIDNATTSSOL: Hundeutstillingen som egentlig skulle starte lørdag klokken ni, blir utsatt til lørdag ettermiddag. – Det blir en midnattssolutstilling, sier Aase Jakobsen. Foto: Steinar Lagesen

Utstillingen er et stort arrangement for Tromsø Hundeklubb, men Jakobsen forteller at vinden ikke får legge en demper på stemninga.

– Vi kan ikke gjøre noe med at det er et forferdelig uvær om natta, det har folk forståelse for. De fleste er veldig positive til utstillingen. Det gjør ikke noe at den blir litt utsatt, så lenge den går, avslutter Jakobsen.

Det er lørdag sendt ut OBS-varsel for Troms på grunn av vinden.