Alle selskaper i Peabs norske bygg- og anleggsvirksomhet skal nå lønnes fra Tromsø. Nyetableringen, som har fått på plass fem ansatte, skal ha kontorer i Peabs kontorbygg QB like ved Hålogaland teater. Der skal de sitte sammen med Peab Bjørn Bygg, Peab Eiendomsutvikling Nord, Peab Anlegg og Peab Bogstrand. Til sammen sysselsetter disse selskapene mer enn 300 ansatte i tromsøregionen.

− Å etablere og lede nasjonale funksjoner fra Nord-Norge er kanskje litt mot strømmen, men Peab er opptatt av å satse i de lokalsamfunnene der vi er tilstede. Peab har massiv virksomhet i Nord-Norge, og da vi først skulle etablere et nasjonalt lønnssenter, var det helt naturlig å tenke Tromsø, sier administrerende direktør Arild Østgård i Peab Bygg Norge i en pressemelding.

KONTOR: Her, i bygget QB ved Hålogland teater, holder selskapet til.

I tillegg til de fem ansatte som allerede er på plass, skal det ansettes en lønnssjef til å lede avdelingen.

− Næringsforeningen Tromsø har tidligere i år uttalt at det er behov for nye private arbeidsplasser i byen. Derfor er jeg stolt over å fortelle at lønn for 1500 Peab-ansatte i Norge skal håndteres fra QB kontorbygg i Tromsø, sier Østgård.