– Det viktigste med sherpatrappa er å få oppleve den, ikke bare som ei steintrapp, men også som det kunstverket den i virkeligheten er.

I SKYGGEN AV FLØYA: Ordfører samlet turinteresserte ved Fjellveien barnehage for fellestur opp den nye sherpatrappa.

Det fortalte en smilende ordfører da folk hadde samlet seg ved Fjellveien barnehage for årets ordførertur. Ishavskysten friluftsråd og daglig leder Tine Marie Hagelin sto som arrangør, og kommunens DYTT-kampanje var motivasjonen for flere av de deltakende fjellvandrerne som begynte oppstigningen søndag formiddag.

Trappa klar for bruk

KØDANNELSE: Ordfører Kristin Røymo virket svært fornøyd med den nye sherpatrappa, som allerede nå er klar for bruk.

Hagelin er glad at trappa nå kan tas i bruk.

– Det tilgjengeliggjør området for vanlige folk, samtidig som at steintrappa beskytter mot erosjon og slitasje i fjellsida, forteller hun.

– Slike steintrapper blir mer og mer vanlig i bynære områder, og nå er vår trapp snart ferdigstilt sier Hagelin.

DYTT opp fjellsida

LITT IGJEN: Årets ordføertur gikk opp sherpatrappa til Fløya. Ordfører Kristin Røymo og daglig leder i Ishavkysten friluftsråd Tine Marie Hagelin dokumenterte turen for ITromsø.

Tromsø kommune har som mange andre bedrifter og organisasjoner jobbet med konseptet DYTT for å motivere til aktivitet og helsegevinst for sine ansatte. Derfor var kommuneansatte godt representert i turfølge.

Kristin Røymo kunne fortelle at hun har møtt sherpaene som hadde jobbet med steintrappa i fjor, under en inspeksjonsrunde i fjellsida. De serverte sterk ingefærte med sukker, og fortalte om hjemplassen sin.

– De fortalte meg at deres fjellandsby hadde utsikt mot verdens høyeste fjell. Så i skyggen av Mt. Everest har de lært å bygge steintrapp, og nå var de her for å introdusere denne gamle byggeteknikken hos oss, sier Røymo.

De siste 100 meterne skal ferdigstilles i løpet av sommeren eller høsten, men trappa er allerede fullt funksjonibel og klar for bruk.