Luftet hunder for 16.000 kroner – gir alt til Dyrebeskyttelsen

Sara Helen Hasani (14) har lufta hunder i ett år og gir nå hele fortjenesten til Dyrebeskyttelsen. – Vi er rørt og skulle ønske flere ungdommer var som henne, sier Therese Simonsen Rye.

ELEVBEDRIFT: Sara Helen Hasani (14) har lufta hunder i ett år, og gir nå hele fortjenesten på 16.766 kroner til Dyrebeskyttelsen.   Foto: FRANK LANDE

nyheter

Ved starten av skoleåret i fjor høst starta Sara Helen Hasani elevbedrift hvor hun lufter hunder for folk som bor i nærheten av Storelva skole. Mandag donerte Hasani alle pengene hun har tjent i løpet av det siste året til Dyrebeskyttelsen. De 16.766 kronene er øremerket en hundeluftegård for løshunder.

LES OGSÅ: Sara (14) startet bedrift og gir bort alt hun tjener til Dyrebeskyttelsen (for abonnenter)

– Helt fantastisk

Gry Robertsen er Hasanis hjelpelærer på Storelva skole, og hjelper henne med å drive elevbedriften.

– Hun har gått tur hver dag i alt slags vær gjennom hele vinteren. Jeg synes det er helt fantastisk det hun gjør. Hun tar ikke mye betalt heller, så hun har nok gått noen mil for å samle inn såpass mye penger, sier Robertsen.

Hasani tar opptelling nå som skoleåret er over, men Robertsen sier at de skal fortsette med elevbedriften også neste skoleår.

– Jeg vet ikke hva hun planlegger å gjøre med pengene, så det får vi se, sier hun.

LES OGSÅ: Hundeklubben samlet 1.700 hunder på Mandelasletta i helga (for abonnenter)

– Kjempeimponert

Therese Simonsen Rye i Dyrebeskyttelsen sier at de er veldig glade for donasjonen.

– Jeg er kjempeimponert over at en ungdom kan få inn så mye penger, og skulle ønske at det var flere ungdommer som henne som tenker på andre enn seg selv. I tillegg så har hun tjent inn pengene ved å gjøre noe som betyr veldig mye for hundene som kanskje ikke ville fått gå tur ellers, så dette er virkelig en vinn-vinn-situasjon, sier Rye.

KJEMPEIMPONERT: Therese Simonsen Rye i Dyrebeskyttelsen er kjempeimponert over at Hasani gir bort 16.000 kroner til hundeluftegård. FOTO: RONALD JOHANSEN 

 

Pengene er øremerket en hundeluftegård, noe Rye sier er et ønske Dyrebeskyttelsen har for det nye bygget på Prestvannet.

– Vi ønsker å lage en hundegård hvor man kan levere løshunder. Noen ganger finner folk hunder som løper rundt i trafikken til rare tider av døgnet, og de kan utgjøre en trafikkfare. I andre byer har gjerne Falken eller Viking en ordning for å oppbevare løshunder, men det har vi ikke i Tromsø så det håper vi å få på plass, sier hun.