Ved starten av skoleåret i fjor høst starta Sara Helen Hasani elevbedrift hvor hun lufter hunder for folk som bor i nærheten av Storelva skole. Mandag donerte Hasani alle pengene hun har tjent i løpet av det siste året til Dyrebeskyttelsen. De 16.766 kronene er øremerket en hundeluftegård for løshunder.

– Helt fantastisk

Gry Robertsen er Hasanis hjelpelærer på Storelva skole, og hjelper henne med å drive elevbedriften.

– Hun har gått tur hver dag i alt slags vær gjennom hele vinteren. Jeg synes det er helt fantastisk det hun gjør. Hun tar ikke mye betalt heller, så hun har nok gått noen mil for å samle inn såpass mye penger, sier Robertsen.

Hasani tar opptelling nå som skoleåret er over, men Robertsen sier at de skal fortsette med elevbedriften også neste skoleår.

– Jeg vet ikke hva hun planlegger å gjøre med pengene, så det får vi se, sier hun.

– Kjempeimponert

Therese Simonsen Rye i Dyrebeskyttelsen sier at de er veldig glade for donasjonen.

– Jeg er kjempeimponert over at en ungdom kan få inn så mye penger, og skulle ønske at det var flere ungdommer som henne som tenker på andre enn seg selv. I tillegg så har hun tjent inn pengene ved å gjøre noe som betyr veldig mye for hundene som kanskje ikke ville fått gå tur ellers, så dette er virkelig en vinn-vinn-situasjon, sier Rye.

KJEMPEIMPONERT: Therese Simonsen Rye i Dyrebeskyttelsen er kjempeimponert over at Hasani gir bort 16.000 kroner til hundeluftegård.

Pengene er øremerket en hundeluftegård, noe Rye sier er et ønske Dyrebeskyttelsen har for det nye bygget på Prestvannet.

– Vi ønsker å lage en hundegård hvor man kan levere løshunder. Noen ganger finner folk hunder som løper rundt i trafikken til rare tider av døgnet, og de kan utgjøre en trafikkfare. I andre byer har gjerne Falken eller Viking en ordning for å oppbevare løshunder, men det har vi ikke i Tromsø så det håper vi å få på plass, sier hun.