Widerøe-fly måtte snu etter teknisk feil på motor

Flyet var på vei mot Vadsø da det oppstod tekniske problemer ombord.

Widerøe fly på Værnes lufthavn.  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Vet du noe om saken? Kontakt oss på tips@itromso.no eller ring 77 64 06 00!

nyheter

Det aktuelle flyet er WF976 som tok av fra Tromsø klokka 17.28 tordag ettermiddag.

– Det stemmer at flyet landet med kun en motor i gang, da en motor ble skrudd av og det ble foretatt en såkalt sikkerhetslanding. Crewet og passasjerene er ennå ombord på flyet for en debrifing, sier Lina Lindegaard Carlsen, informasjonskonsulent i Widerøe til iTromsø rundt klokka 18.00.

– Flyene våre er sertifisert til å fly med kun en motor og kunne tatt seg til Vadsø med bare en motor på, men i henhold til våre prosedyrer valgte vi å snu og lande igjen i Tromsø.

Noen sekund i lufta

Det skal ha vært 30 passasjerer ombord på flyet. Feilen skal ha blitt oppdaget etter noen sekunder i lufta.

– Få sekunder etter avgang ble det oppdaget en teknisk feil i den ene motoren. Den var ikke ødelagt, men hadde redusert motorkraft og da fulgte crewet prosedyrene og valgte å foreta en landing igjen i Tromsø, sier Carlsen.

– Vi tar ingen sjanser i slike tilfeller, og nå skal teknikere sjekke motoren og fikse feilen.

Trent på scenarioet

Carlsen opplyser at dette er et scenario de trener på ofte, og at landingen foregikk etter prosedyrene som foreligger når slikt skjer. På flyplassen ble Widerøe-flyet møtte av beredsskapsbiler fra flyplassen, som igjen også er rutine når slikt skjer.

– I denne bransjen høres slike ting ekstra skremmende ut, men dette har skjedd før og er noe våre ansatte har trent på, så alt har gått etter boken her, sier Carlsen, og legger til:

– Vi vet at noen er litt nervøse for å fly og kan ha opplevd dette som ubehagelig, men vi får bare beklage at dette har skjedd og håpe at dette ikke får for store konsekvenser for de reisende.

Skal få folk fram

De reisende skulle opprinnelig være framme i Vadsø 18.36, og det jobbes nå med å få de av gårde fra Tromsø.

– Vi ønsker å få alle fram dit de skal så fort som mulig, og jobber nå med å finne løsninger for de reisende. De er nå samlet inne på flyplassen og får informasjon fortløpende, sier Carlsen.