Nå er havneterminalen åpnet

– Blir det viktigste knutepunktet i Nord-Norge

Fredag ettermiddag ble den nye havneterminalen offisielt åpnet.
nyheter

Grå skyer og duskregn var ikke nok til å stoppe tromsøværingene fra å få med seg den offisielle åpningen av den nye havneterminalen på Prostneset.

– Jeg er stolt over at vi kan levere dette produktet til byen, sier havnedirektør Halvar Pettersen fra talerstolen.

– En viktig dag

Ivar Prestbakmo, fylkesråd for samferdsel og miljø i Troms fylkeskommune, var ikke redd for å bruke store ord da han var med på åpningen av den nye havneterminalen.

– Dette er en viktig dag for Tromsø og hele Troms fylke. Dette vil være det viktigste knutepunktet for alle reisende i hele Nord-Norge, forteller fylkesråden.

For Tromsø, en by hvor turistnæringen øker i stor grad, vil havneterminalen være vital, mener han.

– Turister får sitt første møte med Tromsø på denne terminalen, det vil være turistinformasjon her inne, og det vil være busser og hurtigbåter som står klare for å frakte dem videre. Her er det viktig at man møter reiselivet, sier Prestbakmo.

– På årsbasis vil det være godt over én million mennesker som er innom denne terminalen.

LES OGSÅ: Terje ble første kunde på den nye havneterminalen

Lys fremtid

Mens talene foregikk ankom også hurtigruteskipet MS «Midnatsol».

– Det var virkelig en stor opplevelse å stå her og ta imot Hurtigruten som ankom. Det var nesten som en hellig følelse man fikk. Dette bygget betyr mye for kysten, forteller ordfører Kristin Røymo.

– Tromsø er en av de byene som har Norges smaleste sentrum. Det vil være vanskelig å si i dag hva dette bygget vil bety for byen. Jeg tror Tromsø beveger seg inn i en lysende fremtid.

LES OGSÅ: Se bilder fra den nye havneterminalen (for abonnenter)

Forlater havneterminalen

Havnedirektør Halvar Pettersen er glad for at tromsøværingene trosset det triste været for å overvære åpningen av den nye havneterminalen.

– Det har vært en veldig spennende dag, og det var overveldende at folk kom så tidlig for å være med på åpningen. I tillegg er det morsomt å se at så mange kom selv om været ikke var på topp. Man får en «wow»-faktor, forteller Pettersen.

Selv om Pettersen går av som havnedirektør 31. mars 2019, depper han ikke over å måtte forlate den nye havneterminalen.

– Har man bestemt seg for noe, så gjør man det. Jeg har vært innstilt på å ferdigstille den nye havneterminalen, og jeg gleder meg til å drifte den videre.