Høyre refser administrasjonen:

– Mangler respekt for kommunestyret

I fjor vedtok kommunestyret at kommunen skulle forsøke å få med næringslivet på å sponse Arctic Race. Høyre raser, og mener vedtaket ble ignorert.

IKKE FORNØYD: Tormod Ingebrigtsen (H) mener administrasjonen må rette seg bedre etter kommunestyrets vedtak. Foto: Martin Lægland 

nyheter

Januar 2017 behandlet kommunestyret en sak om støtte til Arctic Race som skulle avholdes i byen. Til sammen satt kommunen av 4.8 millioner kroner til sykkelløpet. I samme møte ble det enstemmig vedtatt at kommunen skulle invitere næringslivet i byen til å delta i en «sponsor pool».

– I går behandlet kommunestyret sluttrapporten for prosjektet, og der sto det ikke et ord om sponsorer i næringslivet. Det ble jeg svært overrasket over, sier Høyre-politiker Tormod Ingebrigtsen.

– Har fått arbeidsinstruks

Ingebrigtsen er opprørt over at ikke administrasjonen har fulgt opp politikernes vedtak.

– De er pålagt å gjennomføre det når kommunestyret har vedtatt det. De har fått en klar arbeidsordre. Det vitner om manglende respekt overfor kommunestyret. Hvis de ikke får til å gjennomføre et vedtak, må de komme tilbake med en forklaring

Kommunen brukte 200.000 mindre enn budsjettert, og til sammen 4.6 millioner på Arctic Race.

–Det er fantastisk, og det viser at kommunen blir bedre på å organisere store arrangement. Det skal de som har jobbet med dette ha honnør for, sier han.

LES OGSÅ: SV-topp sier nei til gjenvalg

Avviser kritikken

Administrasjonssjef Brit Elin Steinveg mener at kommunen fant mer effektive måter å jobbe på, enn kommunestyrets vedtak.

– Vi jobbet med næringslivet, men det er ikke alltid kommunens planlagte løsninger er best. I samarbeid med Arctic Race og næringslivet fant vi andre måter for næringslivet å bidra, som førte til lavere kostnader for kommunen.

Hun trekker særlig fram at næringslivet tok ansvar for reklame i en «Race Village», som hun mener sparte kommunen for betydelige store summer.

– De bidro også på andre måter. Så det stemmer at det ikke ble noen «sponsor pool», men kommunen samarbeidet godt med næringslivet, og vi har stor respekt for kommunestyret.

LES OGSÅ: – Det er for mange gamle, gretne gubber – av begge kjønn – i Tromsø-politikken (for abonnenter)

– Ikke fornøyd

Svaret fra administrasjonssjefen faller ikke i god jord hos Høyre-politikeren.

– Jeg synes ikke det er et godt svar. Fordi om man ikke spør om å få sponsorbidrag – så får man heller ingen inntekter. Hadde administrasjonen tatt kontakt med næringslivet og fått nei til å bidra i en «sponsor pool», så skulle jeg akseptert det. Men det har ikke skjedd, og da har de ikke gjennomført politikernes enstemmige vedtak, sier Ingebrigtsen