Terje ble første kunde på den nye Havneterminalen

De første reisende ble ønsket velkommen med kaffe, kake og mannskor.
nyheter

Klokken 05.30 fredag morgen var det klart for storåpning av den nye Havneterminalen i sentrum. Med nykokt kaffe og sjokoladekaken klar, sto blant andre havnedirektør Halvar Pettersen og Havneterminalens salgs- og markedsansvarlig, Heidi Johnsen, klar for å ta imot de første reisende.

Den første som kom inn døren var narvikværing Terje Fikseth, som har vært på snarvisitt i byen for å levere en lastebil.

– Jeg visste ikke at det var åpning her i dag, forteller Fikseth idet han blir servert kaffe.

SJÅFØR: Jan Harald Hanssen (til venstre) kjørte første buss til Narvik fredag morgen. 

 

Like etter kom terminalens to neste passasjerer, italienske Marco Antona og fastboende Aurelia Schwesinger. Heller ikke de var klar over at det åpnet i dag, og hadde først stilt seg til venting på Prostneset.

– Dette var en kjempefin start på dagen, sier Schwesinger etter å ha blitt servert et kakestykke.

Første sjåfør

Bussjåfør Jan Harald Hanssen fikk æren av å kjøre første buss ut fra nyterminalen, og synes bygget er en solid oppgradering for de reisende.

– Det er jo fint at de slipper å stå ute. Tidligere har vi pleid å komme ekstra tidlig med bussene, så passasjerene kunne vente om bord, forklarer han.

MUSIKK: Tromsø Mannskor sto for en musikalsk velkomst. 

 

Musikalsk velkomst

Tromsø Mannskor stilte også opp, og ønsket de tre første passasjerene velkommen med maritim korsang.

– Dette er en fantastisk åpning. Det er utrolig flott at mannskoret kunne stå opp så tidlig for å være med på dette, sier havnedirektør Pettersen.

– Det blir nok mer hektisk her utover dagen, legger han til.

– Vi er i rute

Terminalkoordinator Elisabet Arnesen var også tidlig oppe i dag for å legge de siste detaljene på plass til åpningen. Hun forteller at det har vært noen hektiske dager for å bli klar til den store åpningen.

KOORDINATOR: Elisabet Arnesen gjorde inngangen klar ved åpningen. Hun fastslår at Havneterminalen er i rute. 

 

– Det har vært mye arbeid for å bli ferdig, og det har også variert ganske mye hvor klare leietakere har vært. Noen var klar på dagen i går, mens andre ble ferdig klokken 05.10 i morges, sier hun og ler.

– Men vi er i rute, slår hun fast.