To menn fra Tromsø ble lørdag formiddag fremstilt for varetektsfengsling i Nord-Troms tingrett. Begge er siktet for grov narkotikakriminalitet.

Ifølge Nordlys arbeider begge mennene som advokater i Tromsø.

Motsatte seg varetekt

- Jeg kan bekrefte at to menn fra Tromsø er fengslet i en grov narkotikasak. Utover det kan jeg ikke si noe mer om saken eller de siktedes yrkestilhørighet på nåværende tidspunkt. Vi er nødt til å komme tilbake med mer informasjon i starten av neste uke, sier Yngve Myrvoll, leder for Felles enhet for etterretning, forebygging og etterforskning i Troms politidistrikt.

Einar Sparboe Lysnes, påtaleleder i Troms politidistrikt, opplyser at retten ga politiet medhold i anmodningen om to ukers varetektsfengsling i full isolasjon.

- Den ene samtykket til fengslingen, mens den andre ikke gjorde det, utdyper han.

Kom som et sjokk

Begge mennene nekter straffskyld.

- Siktelsen kom som et sjokk på ham. Utover det kan jeg ikke si så mye om saken, sier advokat Bjørn Aril Langenes, som forsvarer mannen som motsatte seg fengslingen.

Den andre mannens forsvarer, advokat Jan Christian Kvanvik, ønsker ikke å kommentere saken. Han bekrefter imidlertid at hans klient samtykket til varetektsfengslingen.

- Grunnen til det er at han anerkjenner behovet for at politiet skal få anledning til å etterforske denne saken, sier han.

Mer info i neste uke

I likhet med Myrvoll, er også Lysnes sparsommelig med opplysninger om saken.

- Det stemmer at siktelsene går på bestemmelsen om grov narkotikakriminalitet, men hva det består i ønsker vi ikke å si noe om nå, sier Lysnes.

Politiadvokat Kirsti Jullum Jensen representerte påtalemyndigheten under lørdagens fengslingshøring. Til iTromsø sier hun at hun ikke har noen kommentarer til saken, da utover det Myrvoll og Lysnes allerede har kommet med.