Klokken 14.24 fikk politiet inn en melding om innbruddet hos Bilbørsen, bilutleieren som holder til på Paul Bjørviks brygge i Hansjordnesbukta. De rykket umiddelbart ut med to patruljer, og startet arbeidet med å sikre spor på stedet.

Tyvene hadde brutt opp ståldøra, som ligger ned mot kaikanten, og tatt seg inn i lokalet. Der endevendte de kontoret, stjal flere bilnøkler og stakk av med en bil - en grå Toyota Auris med registreringsnummer ZH41613.

INNBRUDD: Tyvene brøt opp døren man ser bak den røde Toyotaen og tok seg inn i lokalene til Bilbørsen. Da bildet ble tatt, gjemte fremdeles en av tyvene seg inne i bygget. Foto: Lars A. J. Giske

Politiet forlot stedet rundt klokken 16.00.

Finn Egil Malm, som jobber på stedet, stakk innom arbeidsplassen søndag for å skru litt på motorsykkelen sin. Det var han som oppdaget innbruddet.

- Da politiet dro, begynte vi arbeidet med å gå gjennom lokalene og rydde opp etter tyvene. Da fant vi en av dem. Han hadde gjemt seg inne på ett av rommene her, forteller han.

Politiet ble tilkalt på nytt.

- Vi skjønte hvor han var, men turte ikke å gå inn selv. Man vet jo aldri hva man vil finne. Det er en del rusmisbrukere i området, og de er ikke alltid helt god å ha med å gjøre, sier Malm.

Politipatruljen fant ifølge Malm en vettskremt unggutt da de undersøkte gjemmestedet.

- De hadde visstnok vært tre i lag, men de to andre hadde stukket av gårde med bilene, forklarer han.

Operasjonsleder Eirik Kileng bekrefter at en mann i 20-årene ble pågrepet på stedet.

- Dette er et bygg med mange kriker og kroker. Han hadde gjemt seg inne på et bøttekott mens vi undersøkte lokalene, forteller han.

Kileng forteller at politiet er på sporet av de andre tyvene. Han ønsker ikke å kommentere hvor mange personer det er snakk om.

Malm håper bilen og de stjålne nøklene nå vil komme til rette.