Etterforskningen er snart ferdig

NRK: Samfunnstoppen har bedt om å få avgi ny forklaring

Samfunnstoppen fra Tromsø, som er siktet for å ha utnyttet sin stilling til å skaffe seg seksuell omgang med tre menn, har bedt politiet om å få forklare seg én gang til, skriver NRK.

Gøril Lund, politiadvokat og etterforskningsleder ved Troms politidistrikt, sier at samfunnstoppen ønsker å forklare seg på nytt om deler av etterforskningen.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

I begynnelsen av januar ble en samfunnstopp fra Tromsø pågrepet, og mannen er nå siktet for å ha utnyttet sin posisjon til å skaffe seg seksuell omgang med tre menn. Politiet hadde satt seg en frist om å være ferdige med etterforskningen innen 17. mai, men er fortsatt ikke i mål (for abonnenter).

LES ALT OM SAKEN HER

Nå sier politiet at siktede har bedt om å avgi ny forklaring.

– Det dreier seg om deler av etterforskningen. Ønsket fra ham om å forklare seg på nytt synes vi er rimelig å etterkomme, så det skal han få lov til, sier politiadvokat og etterforskningsleder Gøril Lund ved Troms politidistrikt til NRK.

Avgjørelse i august

Ulf E. Hansen, samfunnstoppens forsvarer, synes ikke det er oppsiktsvekkende at klienten hans ønsker å gi en ny forklaring:

– Under etterforskningen har han måttet gi en del upresise forklaringer om tid, sted og enkelte hendelser fordi hans notater og almanakk har vært beslaglagt. Når dette frigis for ham vil han gi en tilleggsforklaring slik at han kan bli mer presis på de punktene der han har vært usikker før, sier Hansen til NRK.

Etterforskningsleder Lund sier videre at hun har som mål å ha en innstilling klar til statsadvokatene i midten av juli, og statsadvokat Torstein Lindquister sier til NRK at de vil ha en avgjørelse om tiltale eller henleggelse klar i løpet av august.