Sender ut stormvarsel:

– Det kan bli ganske heftig i ettermiddag

Meteorologen har sendt ut OBS-varsel for Tromsø tirsdag.

BØLGER: Meteorologene har sendt ut OBS-varsel med varsel om kraftig vind i Tromsø. Foto: Ronald Johansen 

nyheter

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for Troms, Ofoten og Vesterålen tirsdag ettermiddag og kveld. Allerede tirsdag morgen blåser det stiv kuling på Langnes i Tromsø.

– Det vil nok gå opp i sterk kuling og vindkast helt opp mot 30 m/sek på det meste, om vi er uheldig, her i Tromsø, sier statsmeteorolog Eirik Samuelsen ved Vervarsling i Tromsø tirsdag morgen.


 

– Denne vindretningen gjør at nok ikke er så mye verre andre plasser enn det blir i Tromsø, men Rebbenesøya og Vannøya kan nok merke en sterk middelvind opp i full storm i perioder.

Verst i ettermiddag

Tromsø slipper som regel unna det verste når det er ute stormvarsel for Troms, men siden vinden kommer fra sørvest vil man nok merke det ganske godt selv inne i byen.

– Mellom klokka 16.00-19.00 er vinden på sitt sterkeste. Da kan broen bli stengt i perioder og det kan by på utfordringer for flytrafikken, men det er veldig forbigående, sier Samuelsen.

– Så det er bare å sikre trampolina først som sist?

– Ja, det kan nok være lurt. Det kan bli ganske heftig i ettermiddag.

Mer regn

All vinden byr ikke på noe avbrekk fra regnet heller. Det vil gå byger hele dagen, mens vinden minsker i løpet av kvelden.

– Temperaturen er i det minste tosifra i dag, så vi får trøste oss med det, sier Samuelsen, og legger til:

– Det er uvanlig at vi får så kraftige lavtrykk på denne tiden av året.