iTromsø kårer byens verste tatovering:

– Vi skulle ha brukt blyanter i stedet

Sondre Skogmo har mange tatoveringer som han er fornøyd med, men de han har på leggen kunne han klart seg fint uten.

MANNEN MED LJÅEN: Sondre Skogmo (21) har flere tatoveringer på leggen gjort av fulle kompiser. Hvis han vinner iTromsøs konkurranse og vinner en «cover up», så vil han gjerne ha et motiv av mannen med ljåen på leggen i stedet. Her er han med flere tatoveringer og dattera på armen.   Foto: PRIVAT

nyheter

Mange har sendt inn bilder av tatoveringene sine i håp om å sikre seg den tvilsomme æren av å ha «Byens verste tatovering» under huden.

 Motivasjonen er nok sterkere jo styggere tatoveringen er, ettersom premien er en «cover up», altså en ny tatovering som skjuler den gamle. Sondre Skogmo har sendt inn et bilde av leggen sin, et lem fylt av blekk fra mer enn én fest:

– Som du ser så står det «OLUT» der, som er navnet på et finsk ølmerke. Egentlig skulle vi lage en sånn Tuborg-logo, men alle var så fulle og ingen visste hva de drev på med, så da gikk vi for Olut siden det var enklere å tegne, forteller han.

LEGGEN: Sondre Skogmo (21) forklarer at «OLUT» ble en reserveløsning da Tuborg-logoen ble for komplisert for amatørtatovørene. – Hva den stjerna og alt det andre der er, det må gudene vite, sier han. FOTO: PRIVAT  Foto: PRIVAT

 

– Hva med de andre tatoveringene på leggen?

– Nei, hva den stjerna og alt det andre der er, det må gudene vite. Det ser ut som noe broren min på åtte år kunne ha tegnet.

Kjøpte utstyr på eBay

Skogmo er ikke den eneste som sitter igjen med «gode fylleminner» på kroppen. De var en gjeng på 10–20 personer som pleide å feste sammen da de gikk første klasse på videregående skole, og én av dem bestemte seg for å bestille tatoveringsutstyr på eBay.

– Det var billig og funka greit, så det var bare å peise på. Blekket kjøpte vi i Norge, så ingen av oss skulle bli blodforgifta, sier han.

I ettertid har det slått ham at det kanskje ville vært smartere om de kjøpte dårlig blekk som ikke holdt så lenge.

– Aller helst burde vi selvfølgelig bare ha tegna på hverandre med blyanter, sier Skogmo, som i dag er blitt 21 år gammel og bor i Tromsø med samboeren og deres barn.

Han har ikke fjerna noen av tatoveringene, men vet hva han vil gjøre hvis han vinner iTromsøs konkurranse:

– Jeg har alltid ønsket meg en tatovering av mannen med ljåen, sier han.

Kurerte araknofobien

Anja Sofie Johansen (28) har sendt inn et bilde av en tatovering hun har på venstre hånd. Som 19-åring hadde hun araknofobi, redsel for edderkopper, og fikk derfor tatovert en edderkopp på hånda for å hjelpe henne med å overvinne frykten.


ØDELEGGER HELHETSINNTRYKKET: Anja Sofie Johansen (28) har mange tatoveringer på armen, men mener at edderkoppen på hånda ødelegger helhetsinntrykket. Nå håper hun å få den dekket til på én eller annen måte. FOTO: PRIVAT  Foto: PRIVAT

 

– Det funka, så nå trenger jeg den ikke lenger, forteller hun.

Johansen sier at hun har forsøkt å få den dekket til tre ganger, men uten hell:

– Blåfargen dekker over edderkoppen et par uker, men så kommer den fram igjen. Jeg har brukt 6000 kroner på å få den gjemt bort, men den har visst ikke lyst til å bli fiksa, sier hun og ler.


ARAKNOFOBI: Som 19-åring var Anja Sofie Johansen (28) redd for edderkopper, og klarte å kurere angsten ved å tatovere en edderkopp på hånda. Siden har hun forsøkt å dekke over den tre ganger, men uten å lykkes. FOTO: PRIVAT  Foto: PRIVAT

 

Hun har mange tatoveringer, men synes den på hånda ødelegger helhetsinntrykket.

– Hvis jeg vinner, skal tatovøren få frie tøyler. Den er så stygg og jeg er så lei av den, sier hun.

– Ser ut som en kuk

Andreas Larsen Pedersen (19) har cirka 130 tatoveringer på kroppen, og fire av dem er i ansiktet.

– Jeg har den som er på størrelse med en snusboks, og så har jeg den som ser ut som ..., ja, hva skal man kalle det ... den som ser ut som en kuk. Til og med mamma sa det da hun så den, sier han.


SKULLE BLI ET KORS: – Jeg har den som er på størrelse med en snusboks, og så har jeg den som ser ut som ..., ja, hva skal man kalle det ... den som ser ut som en kuk. FOTO: PRIVAT  Foto: PRIVAT

 

Pedersen forteller at han bestilte utstyr på nettet og at han har tatovert seg selv. «Kuken» var ment å være et kors, som et minne etter en kompis, men så gikk det ikke helt som planlagt.

– Jeg sto foran speilet på badet en halvtime mens jeg forsøkte å rette på den, men til slutt måtte jeg bare gi opp, sier han om tatoveringen han tok i fjor.

Han tok sin første tatovering i Tyrkia som 16-åring og har nå mista tellinga.

– Jeg har sendt inn mange bilder til konkurransen, så å si av alle jeg har. Det er ikke sånn at jeg angrer på absolutt alle, men jeg angrer på mange av dem.

– Hva vil du at tatovøren skal gjøre hvis du vinner?

– Jeg ser for meg tegneseriefiguren Katten med hatten, eller noe sånt.

Hva gjør du for å bli med?

Send inn bildet med navn, telefonnummer og gjerne historien bak på:

E-post: nettdesk@itromso.no, tekstmelding med kodeord «IT TATTOO» til 2399 eller som en melding på vår facebookside.

Har du en god historie bak tatoveringen din som du vil dele? Ta gjerne kontakt med oss!

Frist for å melde seg på er 13. juli. Etter dette vil iTromsø nominere de beste av de verste og gjennomføre en nettavstemning fram til 30. juli.