SFO-elevene holdt «sommerleker» i regnværet

Tirsdag var det duket for årets store idrettsbatalje på fastlandssida, da skolefritidsordningen på Krokelvdalen skole inviterte nabo-SFOene til sommer-OL i piskende regn.

SOMMER OL FOR SFO: Her svever en av SFO-elevene, mens SFO-lærer Mikal måler lengden. Sommer-OL i Kroken mellom elevene på skolefritidsordningen i Kroken/Lunheim-området er blitt en årlig begivenhet. FOTO: ESKILD JOHANSEN 

nyheter

Det er en årlig tradisjonen, de Olympiske SFO-lekene som går på rundgang mellom skolefritidsordningene i Lunheim/Kroken-området. Det er av den vennskapelige sorten disse sommerlekene, der barna lærer å bli kjent med hverandre gjennom lek og konkurranse. Fra Lunheim, Skittelv, Skjelnan og Krokelvdalen SFO sokner hele 150 barn.

Sommeravslutning

Arrangementet avholdes alltid uken etter at skolen har tatt sommerferie, og er et tilbud til barn i 1.- 4. trinn som har SFO-plass og som benytter seg av tilbudet om heldags SFO før sommeren starter.

Arrangementet startet med en innmarsj fra skolens parkeringsplass, med påfølgende velkomsttale. Så ble det konkurrert i alt fra støvelkasting, lengdehopp, sanseløype til treplanke-kappløp.

LES OGSÅ: Denne benken skal gjøre det lettere å bli invitert med på lek

Vennskapelig støvelkast

SFO-leder Camilla Stenhaug Bendiksen, som for øvrig hadde ansvar for støvelkasting, forteller at målet med arrangementet er å skape vennskap mellom skolekretsene, før de begynner på ungdomsskolen.

– Arrangementet markerer også slutten på skoleåret for barna på SFO, og gir dem en mulighet til å ta avskjed før sommerferien begynner.

Sanse-skogen

I skogen står ei hulder og geleider barna inn i den sansende delen av sommer-OL. Veronica Soleng, har tatt fram sin gamle hale for anledningen, forteller om hvordan barn også lærer å bruke sansene sine under sommer-OL, på postene i skogholtet ovenfor skolen.

– Dette er sanseløypen, der barna lærer å høre, lukte og føle. De må også samarbeide for å klare oppgavene. Slik er vår sommer-OL, sier Solvang.

De som trodde at Sommer OL skulle blåse bort i regnvær og vind, fikk sine spådommer gjort til skamme.