Det er en årlig tradisjonen, de Olympiske SFO-lekene som går på rundgang mellom skolefritidsordningene i Lunheim/Kroken-området. Det er av den vennskapelige sorten disse sommerlekene, der barna lærer å bli kjent med hverandre gjennom lek og konkurranse. Fra Lunheim, Skittelv, Skjelnan og Krokelvdalen SFO sokner hele 150 barn.

Sommeravslutning

Arrangementet avholdes alltid uken etter at skolen har tatt sommerferie, og er et tilbud til barn i 1.- 4. trinn som har SFO-plass og som benytter seg av tilbudet om heldags SFO før sommeren starter.

Arrangementet startet med en innmarsj fra skolens parkeringsplass, med påfølgende velkomsttale. Så ble det konkurrert i alt fra støvelkasting, lengdehopp, sanseløype til treplanke-kappløp.

Vennskapelig støvelkast

SFO-leder Camilla Stenhaug Bendiksen, som for øvrig hadde ansvar for støvelkasting, forteller at målet med arrangementet er å skape vennskap mellom skolekretsene, før de begynner på ungdomsskolen.

– Arrangementet markerer også slutten på skoleåret for barna på SFO, og gir dem en mulighet til å ta avskjed før sommerferien begynner.

Sanse-skogen

I skogen står ei hulder og geleider barna inn i den sansende delen av sommer-OL. Veronica Soleng, har tatt fram sin gamle hale for anledningen, forteller om hvordan barn også lærer å bruke sansene sine under sommer-OL, på postene i skogholtet ovenfor skolen.

– Dette er sanseløypen, der barna lærer å høre, lukte og føle. De må også samarbeide for å klare oppgavene. Slik er vår sommer-OL, sier Solvang.

De som trodde at Sommer OL skulle blåse bort i regnvær og vind, fikk sine spådommer gjort til skamme.