Hun tar sommerferie med 24 seksere

Hanqing Sun (19) forlater Kongsbakken videregående skole med 24 seksere på vitnemålet.

24 SEKSERE PÅ VITNEMÅLET: Hanqing Sun (19) og foreldrene pleier å dra til Kina hver sommer, men i år blir det ikke tid til reisen. – Jeg skal være i Tromsø, og henge med venner, sier hun.  Foto: FRANK LANDE

nyheter

Fredag var siste skoledag, men siste eksamen ble ikke avviklet før på mandag. Da sensuren på denne var gitt, kunne produksjonen av elevenes vitnemål fullføres. Flere elever ved Kongsbakken fikk over 20 seksere, men kun én av dem fikk 24 stykker. Onsdag ettermiddag er Hanqing Sun på Jekta sammen med venner, og de er alle glade for at det er sommerferie.

– Jeg er veldig letta over at vi endelig er ferdig med videregående, og så er jeg jo litt nervøs for hvordan det skal gå videre, sier hun.

Vil studere medisin

Sun har søkt medisinstudiet både i Oslo, Bergen og Tromsø.

Hanqing Sun og foreldrene kom til Norge da hun var tre år gammel, fra Dalian, en kystby i Kina.

– Vi kom til Oslo da jeg var tre år gammel, men så fikk mamma jobb i Tromsø to år senere og så flytta vi hit.

– Har du noen tips til de som skal begynne på videregående skole til høsten?

– Velg de fagene som passer deg best. Føler du at et fag er tungt, så er det nok lurt å bytte det bort. Jeg vil også anbefale å følge godt med helt fra starten i første klasse, og ikke tenke at man kan ta igjen mye i løpet av det siste året. Da er det for sent, mener hun.

Stolt rektor

Rektor ved Kongsbakken, Turid Furumo, er veldig stolt over at skolen har elever som gjør sitt beste og som oppnår slike resultater.

– Hanqing er en veldig flott elev som søker råd når hun lurer på noe, og som er blid og arbeidsom, sier Furumo.