Viser spektakulær nordlysvideo på anerkjent festival

Torsdag viser Ole Christian Salomonsen fram filmen han har jobbet med i seks år.

TIL TOULOUSE: Ole Christian Salomonsen skal vise fram filmen «Extreme Auroras» på festival i Toulouse. Foto: Michael Jensen 

nyheter

Onsdag gikk Fulldome festival i Toulouse – en festival som er under International planetarium society – av stabelen. Der skal Ole Christian Salomonsen fra Tromsø vise fram filmen «Extreme Auroras».

I alt ble 250 filmer sendt inn til festivalen, hvorav 45 ble plukket ut. En av dem var «Extreme Auroras».

– Det blir artig å få vist filmen for et så stort publikum. Dette er en av de største festivalene jeg kjenner til, forteller Salomonsen.

Se teaser av videoen nederst i saken.

Seks år med filming

«Extreme Auroras» er en 28 minutter lang film med flotte bilder av nordlyset. Prosjektet har Salomonsen jobbet med lenge.

– Jeg har jobbet med den i seks år, hvor jeg har plukket ut de beste bildene jeg har tatt opp gjennom årene. I tillegg er den i et spesielt format.

– Det er ikke lett å få fine bilder av nordlyset. Jeg så en film hvor noen hadde filmet nordlyset i ett år, og nesten alle bildene inneholdt skyer. Jeg har jobbet veldig lenge med dette prosjektet, og det føles veldig godt å kunne høste litt av alt arbeidet man har lagt bak seg.

Mye tid og ressurser har gått med i arbeidet med filmen.

– Jeg har hatt fire store datamaskiner som har rendret alt materialet. I tillegg har det oppstått noen dataproblemer. Det har vært en helt utrolig prosess, hvor man må ha en rød tråd i filmen, samtidig som man må vekke det emosjonelle i seeren, ha med bra musikk og litt vitenskap, sier Salomonsen.

– Det har også vært store utfordringer når det kommer til råmaterialet. Det er så mye man ønsker å vise, men som man ikke kan ta med. 28 minutter går veldig fort, og i tillegg skal det passe inn i manuskriptet.

LES OGSÅ: Nå skal Polaria satse millioner på kino og nordlysfilm (for abonnenter)

– Regner ikke med gullmedalje

Selv om Salomonsen deltar på Fulldome festival med «Extreme Auroras», har han ikke store ambisjoner.

– Jeg regner ikke med å få gullmedalje. Det er veldig mange store produksjoner som deltar på denne festivalen, så jeg har ikke store forventninger, forteller Salomonsen.

– For meg er det bare stort å få være med. Dette kommer veldig høyt opp i forhold til arrangementer som dette, og det blir sikkert flere festivaler fremover med denne filmen.